Episodul 42: Cum ne suportăm musafirii?

TOTUL DESPRE MAME

  Aseară a venit o prietenă pe la noi pe acasă. Mă rog, pe la mine, că avea de vorbit cu mine, nu cu Victor. Toate bune și frumoase, ea și Victor s-au salutat, au vorbit, s-au iubit, s-au și jucat un pic și apoi noi două am început să vorbim. La un moment dat, în mijlocul discuției, îl vedem pe Victor cum traversează camera cu un scaun în brațe. „Probabil că vrea să stea și el cu noi de vorbă”, m-am gândit eu. A pus scaunul lângă perete și s-a urcat pe el. „Ce drăguț”, mi-am zis, și am revenit la discuția cu prietena mea. Nu m-am mai uitat la Victor preț de vreo 30 de secunde, cât am rămas în întuneric. El se ridicase pe scaun, în picioare, să stingă lumina:

  – Și acum o să vă fac un pectacol!

  Acestea fiind spuse, Victor a început să danseze în stilul Animal X, dacă îi mai țineți minte. Se pricepea, nu zic ba. L-am lăsat un pic, apoi l-am aplaudat.

  – V-a plăcut? ne-a zis el.

  Noi două, în cor:

  – Daaaa!

  – Ce bine! Mai am unul, vi-l fac acum.

  Și ne-am ales cu un spectacol-bonus la fel de bun ca precedentul. L-am aplaudat și de data asta, dar bine că nu ne-a întrebat și dacă ne-a plăcut.

  Când publicul s-a potolit din aplauze, Victor s-a dus și a aprins lumina. A mai stat câteva minute potolit, după care a venit la mine și m-a întrebat la ureche când pleacă Ana.

  I-am zis că o să plece, dar mai târziu un pic.

  Părea că a înțeles, când m-am pomenit cu el că se duce la ea și o întreabă direct:

  – Tu mai stai mult pe la noi?

  Fata, convinsă că Victor o place, răspunde că da.

  – Cât de mult? Nu vlei să pleci?

  Începem amândouă să râdem și nu zicem nimic. Râde și el cu noi, își mai face de lucru, mai aduce o mașinuță, mai umflăm niște baloane, dar la un moment dat Victor mă roagă să tac:

  – Taci, mami, nu mai vorbi cu ea că vleau să plece. Hai s-o lăsăm să plece…

  Apoi s-a întors către ea:

  – Du-te la casa ta și la mama ta și las-o pe mami a mea, nu te mai supolt. Te log flumos să pleci.

  A plecat, într-un final.

  Noi doi am avut o discuție. L-am întrebat cum ar fi dacă ar veni prietenul lui, Vlad, pe la el, și eu i-aș zice  să plece.

  – Da’ n-o mai supoltam, mami.

   

  Vouă vi s-a întâmplat așa ceva vreodată? Le-au zis copiii voștri musafirilor să plece?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa