Episodul 37: S-a terminat cu gluma

  Dacă până acum mă amuzam pe tema cuvintelor noi din vocabularul copilului, iată că a venit momentul în care treaba asta nu numai că se întoarce împotriva mea, dar mă face să mă revolt.

  Sunt obișnuită să-mi dea replica de fiecare dată. E haios când îmi zice în toiul nopții: „Tiaba ta, nu vlei să dolmi, mâine o să fii obosită!” Sau când, în mașină fiind, strigă din scaunul lui la mine: „Mami, vleau să cunduci cu ghijă! Ți-am spus că nu-mi pace plin găuli, ți-am spus? Nu-mi pace să melgi pe dlumuli sticate!”

  E și mai haios atunci când îl iau în brațe și îl alint zicându-i „maimuțica mea iubită”, iar el îmi răspunde la îmbrățișare și îmi spune „și tu ești mamuțică ubită” sau „tu ești mama lu mamuțică”.

  De când e plecat în vacanță, și bunica, dar și maică-mea mi se tot confesează că le zice Victor fel și fel de lucruri. Cum ar fi:

  – De ce mă lași în soale, bunico? Vlei să fac insolație?

  – Bunico, de ce nu faci niște mâncale pentu copii? Mie ce-mi dai?

  – Sănătoasă să fii! (Când bunică-sa era speriată de câte treburi are de făcut.)

  Eu mă amuzam teribil de fiecare dată când auzeam aceste replici noi. N-am stat nicio clipă să le judec prea mult. Asta până când am fost la țară, în weekend, iar copilul era ocupat să se uite la televizor. Are și el seara un tabiet: să se uite la desene. Îmi place de el că nu stă lipit de televizor, ci își face de lucru prin cameră: fie repară vreo jucărie, fie își aduce o tavă de la bucătărie și apoi își cară pe ea biscuiți, mere și alte asemenea delicatese. Pauzele publicitare le folosește pentru a fugi la baie sau din nou la bucătărie. În fine, sunt destul de mulțumită.

  Mă rog, nu chiar mulțumită pentru că, de exemplu, vineri am ajuns la țară chiar când era în mijlocul acestui spectacol. Ne-am îmbrățișam, ne-am iubit, ne-am pupat, dar cu niciun chip n-am reușit să-l iau de la televizor în totalitate. Drept urmare, când n-am mai rezistat, i-am zis că mă supăr pe el și o să i-l închid. Iar el:

  – Exagelezi! Mănânci mult caca!

  Și iată cum replicile lui au ajuns să mă ofenseze și pe mine. Rău. Pe voi nu v-ar fi scos din minți o asemenea replică?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa