Episodul 35: Întrebări existențiale despre lapte

TOTUL DESPRE MAME
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

  Dacă tot suntem în Săptămâna Internațională a Alăptării, vreau să discutăm un pic despre lapte. Pentru mine mereu laptele a fost un stres, mai mic sa mai mare. Când alăptam nu puteam niciodată să mă desprind de copil pentru că nu puteam să îi las lapte în biberon – el nu a acceptat niciodată vreo tetină.

  După ce s-a terminat cu alăptarea, credeți că m-am bucurat de relaxare? Dar de unde! A început stresul laptelui artificial în care, știu că sunt nebună, nu puteam să am încredere. Poate tocmai prezentarea sub formă de praf îi scădea credibilitatea în ochii mei. Am trecut și peste asta, dar a urmat stresul laptelui de vacă, lapte care i-a plăcut foarte mult, din prima. Și încă este fan fidel al laptelui de vacă cu „mâstânică”.
  Din păcate, acesta e destul de greu de găsit. Fac un adevărat trafic cu sticle de lapte congelat adus de la țară. Partea proastă e că am congelatorul cam mic și mai mult de trei-patru sticle mari nu prea pot să stochez.

  Partea și mai proastă e că după ce mi se termină stocul, îmi vine, mai degrabă, să mă urc în mașină și să dau o fugă până la țară ca să mă aprovizionez. Din păcate, „țara” mea e la o distanță de vreo 200 de km de București și nu-mi permit să fac astfel de scheme.

  Așa că se naște întrebarea: ce lapte cumpărăm din magazine?

  Le-am testat pe toate, mai puțin pe cele cu termenul de valabilitate cât garanția de la produsele electrocasnice. Înțeleg că se folosește nu știu ce tehnologie și că nu e nimic dăunător în asta, dar mei mi se pare nenatural ca laptele să reziste câteva luni și punct. În fine, să revin. Le-am testat pe toate, mi se par aproape la fel la gust, cu mici diferențe (vorbesc aici despre laptele de 3,5% grăsime, restul nu intră în discuție, căci pe cel degresat, dacă nu l-aș vedea alb, n-aș crede că beau lapte).

  M-am fidelizat, în cele din urmă, unui producător (mai de la țară), dar nu sunt convinsă că e cea mai bună alegere…

   

  Voi cum vă descurcați? Voi ce lapte le dați mâncăcioșilor? Aveți încredere în producătorii „mai de la țară?”

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa