Episodul 34: Oare ce a vrut să spună poetul?

TOTUL DESPRE MAME
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

Victor e în continuare la bunici și îi place. Merge foarte mult cu bicicleta, are un cort in curte și acolo e casa lui, are și niște prieteni prin vecini. Pare că e fericit. Și eu eram fericită.

Da, am fost fericită până ieri, când i-am povestit unei prietene ce mai face Victor. I-am spus cum a fost despărțirea, că am plecat după ce el a adormit. Dar n-am plecat pe furiș, știa că urmează să plec, numai că era atât de obosit, încât m-a rugat să-l țin în brațe să adoarmă.

Asta am și făcut. Ne-am luat în brațe, ne-am pupat, ne-am uitat un pic și la desene, după care el s-a întors cu fața spre mine și mi-a spus:

– O să-mi fie dol de tine, te ubesc mut, ești cea mai fumoasă mamă. Ești mama mea pifilată!

Atunci l-am luat în brațe râzând. Am râs amândoi. Ne-am pupat din nou și ne-am strâns în brațe tare, tare, tare.

Ieri, când îi povesteam prietenei mele, mi-am dat seama că s-ar putea să nu fie tocmai un lucru bun faptul că eu sunt mama preferată a lui Victor. Adică ce? Mai are și alte mame?

Nu cumva faptul că l-am tot dus pe la bunici, l-a bulversat și acum nu mai știe care e maică-sa? Se poate să fie așa? Ce-a vrut să spună cu asta?

Am început să mă simt foarte vinovată. Mă gândesc să mă duc să-l iau, deși ne-ar fi greu la amândoi aici, în București. El acum e la bunicii paterni, într-un oraș de munte, unde are curte, are pădure, are zile mai răcoroase, are prieteni. La București n-avem curte, e cumplit de cald, parcul e departe, iar prietenii lui sunt cam toți plecați în vacanță.

Nu prea știu ce să fac, dar trebuie să fac urgent ceva. Noaptea trecută n-am reușit să dorm, simt nevoia să stau mereu cu el la telefon și când îl cer de prea multe ori se enervează pentru că îl țin din treburile lui. Ba chiar mă trimite la muncă:

– Eu am tiabă, tu ai fitici? Tebe faci tiabă, mami! Eu tebe pind o libilulă.

Da, și nici libelule n-am văzut pe la București…

 

Să-l iau sau nu cu mine in Capitala? Sau să mai aștept până începe grădinița?

 

Iar aici v-am povestit cu a cântat Victor atât de tare un cântec despre vacanța mare încât au protestat vecinii. 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa