Episodul 32: Să nu te pui cu proştii!

TOTUL DESPRE MAME
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

Îmi alint copilul în fel și chip, dar cel mai des, când îl iau în brațe, îi zic „băiatu’ lu’ mami cel mai drag/cel mai iubit de pe Pământ” sau „maimuțelul/maimuțoiul meu scump”. El, ca un maimuțoi scump care este, a început să profite de treaba asta. Așa se face că, mai nou, când are nevoie de vreo jucărie nouă sau vrea să îi iau înghețată, mă abordează stilat:

– Mami, biatu’ tău cel mai ubit vlea tetetată/tlen/lachetă/etc!

Ce să-i mai zici când auzi așa ceva?

Uneori nu am încotro și îi spun că băieții cei mai iubiți nu au nevoie de înghețată sau că au deja n trenuri acasă. Băiatul iubit insistă:

– Ubitu’ lu’ mami vlea ulgent tetetată/tlen/lachetă/etc!

Și continuă:

– Mami, nu ubești pe biatu’ tău?

Să-i zic că îl iubesc ar egala cu un mare „DA, ÎȚI IAU CE VREI TU”. Dacă îi zic că nu, i-aș răni sentimentele. Așa că, de cele mai multe ori, îi spun că îmi iubesc băiatul, dar nu și înghețata lui.

Și, de obicei, urmează niște zeci de minute de negocieri calme în care ne duelăm în replici.

Negocierea de alaltăieri a pornit de la un pepene. Da, el ar fi vrut pepene roșu. Nu-i bai, i-aș fi luat, dar mai aveam acasă doi, de vreo 8-9 kilograme fiecare. Am tot încercat să-i explic că avem acasă, l-am luat și pe partea sensibilă și i-am zis că cei de acasă sunt de la bunică-sa. Nimic. Omul cerea să cumpărăm pepene roșu mare! Măcar de-ar fi vrut unul mic, că i-l luam și terminam povestea.

Într-un final, pentru că părea că nici nu mă auzea când îi spuneam că mai avem doi pepeni acasă, zic:

– Victor, avem deja doi pepeni acasă, al treilea nu mai încape în casa noastră! După ce îi mâncăm pe ăștia luăm iar unul mare…

La care el:

– Ce-ai, mami, ești ploastă?

N-am mai vorbit cu el, am făcut pe supărata până acasă. De fapt, chiar eram un pic supărată. Nu i-am luat pepene. Ba chiar am trecut pe lângă vreo trei tarabe cu pepeni, iar el mergea bosumflat cu capul în jos și mai trăgea cu coada ochiului spre ei…

Nu știu dacă am procedat corect, dar măcar i-am demonstrat că nu e bine să te pui cu proștii.

 

 

 Iar aici v-a povestit cum a dat Victor al meu un spectacol în stația de tramvai. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa