Episodul 283: Și ce culoare să fie rochia?

Mama lui Victor
jurnal

Poate știți, poate nu știți, poate ați aflat, poate nu ați aflat, dar vineri este lansarea cărții ”Eu n-am furiș. Dialoguri Marioneze”, la care noi vom fi moț. M-am tot rugat de Victor să mergem să ne cumpărăm și noi ceva de îmbrăcat. Vorba bunicii mele, când mă vede plecând undeva în vreo rochie care are prea puține zorzoane pentru gustul ei: ”Nu găsâși și tu una mai fistichie?”. Eh, ceva mai fistichiu aș fi vrut și acum, dar cu cine?

Când i-am zis să vreau să mergem la Mall, a sărit din pat ca ars, ca și când la Mall numai la LEGO ne putem duce:

-Îmi iei LEGO?

-Nu! Ne cumpărăm de îmbrăcat pentru lansare.

-Ce să ne luăm? Eu am un dulap cu haine, tu ai două! Mergem direct la LEGO!

-Dar nu avem ceva frumos să ne îmbrăcăm!

-Eu am. Am costumul meu de fotbal și tu ai și mai multe haine frumoase! Da… bine, dacă tu vrei să-ți iei ceva, ia-ți, dar pe mine nu mă băga în chestia asta! Eu vreau LEGO în loc de haine! Hainele nu mă fac așa fericit.

Dar pe mine mă fac! El e decis, vine în hainele de fotbal. În plus, a zis că vrea să-și lase părul mare și acum e, cumva, între dimensiuni, un fel de căpriurs: îl are suficient de mare încât să zici că e netuns și îndeajuns de mic încât să nu poți să zici că are părul mare. Eu l-aș mai retușa un pic pe deasupra urechilor, dar nu mă lasă:

-Îmi iei tot! Îmi tai și unghiile și vrei să-mi tai și părul!

Practic, da, îi iau tot ce produce, cum ar veni.

N-am reușit să plecăm la cumpărături de țoale, dar am reușit să mă uit pe câteva site-uri la câteva rochițe. Cum consilierul meu de imagine e Victor, l-am chemat să-i arăt și lui. Aveam vreo trei variante. Una era neagră, alta roșie și a treia era pe albastru. Înclinam cu totul spre negru, albastrul era pe locul doi și, pe ultimul loc, rochia roșie.

-Ție care-ți place, mami?

-Cea neagră!

-Mda, nu știu ce să zic, sunt frumoase toate, dar ia-o pe cea roșie. Are o chestie aici, la umăr, care mie nu prea-mi place, dar în roșu vei fi vedetă. Plus că tricoul meu de fotbal e roșu și ar trebui să fim îmbrăcați la fel, că tu ești mama mea și eu sunt copilul tău și toată lumea trebuie să vadă chestia asta.

Lolec și Bolec.

Roșie, neroșie, cu costum de fotbal sau fără, om vedea ce-om alege, ne puteți vedea vineri, 26 mai, de la ora 19.00 la Apollo 111 Barul, la lansarea-vernisaj a cărții ”Eu n-am furiș. Dialorguri Marioneze”, de Vivi Gherghe, cu ilustrații de Tuan Nini. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa