Episodul 281: Ditamai viața!

Mama lui Victor
jurnal

 

Zi de mare sărbătoare, azi e ziua bunicii mele, străbunica lui Victor. Ne-am trezit, am făcut micul dejun și după ce am mâncat, îi zic copilului să sunăm la bunica să-i zicem ”La mulți ani!” că e ziua ei.

-Iar? Iar e ziua ei? De ce e bunica născută așa des?

În Sâmbăta Paștelui, bunica a împlinit 80 de ani. I-am făcut un tort de post, adică i-am pus o lumânare într-un cozonac de post cumpărat de la magazinul din sat și i-am cântat ”La mulți ani!”. Noi am făcut grătar în cinstea ei, dar e a mâncat cartofi prăjiți și salată și a ciocnit cu noi un pahar de bere fără alcool.

-Câți ani faci, bunico? a întrebat-o Victor, care până atunci nu fusese atent la pregătirea evenimentului și nu știa câți ani a adunat.

-Nu știu, bă? Tu câți crezi că fac?

-Eu cred că faci o sută de ani!

-Nu fac, bă! Nici nu cre` că mă mai țâne pământu` să mai fac io o sută dă ani! Am obzăci! Mi-ajunge!

-Wow, bunico, ce viață mare ai!

Azi, de ziua ei de nume, i-am cântat ”La mulți ani” prin telefon. I-am urat toate cele bune, am mai stat un pic de vorbă cu ea și am închis. Nu vrea mulți ani, zice că îi ajunge cât are, așteaptă să termine ”aci” și să se mute ”dincolo”. Victor n-a avut o relație prea bună cu ea. A fost numai văi și dealuri, cum se spune la olteni, cu suișuri și coborâșuri.

In vacanța aceasta, după Paște, când el a decis să rămână acolo încă o săptămână, lucrurile au stat un pic altfel. Când a venit de acolo, ca niciodată, mi-a declarat că îi place mult de bunica și îmi tot zicea că e ”bunica e foarte tare” și îi place foarte mult de ea.

Am înțeles azi de ce spunea mereu asta:

-Mami, tu îți dai seama ce tare e bunica asta bătrână? Mami, are 80 de ani, mami! 80! Îți dai seama? 80 de ani? Câte poți să faci în 80 de ani!!!

-Da, așa e…

-Ditamai viața are bunica asta, mami! E cea mai tare, crede-mă! Noi o să putem să facem 80 de ani?

-Om vedea. Sper să putem! Dacă avem grijă de noi și de sănătatea noastră…

-Da, o să-mi zici iar chestia aia cu zahărul și cu mâncatul sănătos. Tu știi cât zahăr își pune bunica în ceai? Două linguri! Și mănâncă și margarină! Și uite are 80 de ani! Ditamai viața are și ea nu e așa stresată ca tine cu chestia asta cu mâncarea!

E clar, eu din cauza stresului n-o să ajung la 80 de ani!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa