Episodul 278: Caut o școală de sport!

Mama lui Victor
jurnal

  Șoc și groază! Când mă gândeam că suntem aproape gata, că trece anul și terminăm clasa pregătitoare fără prea mari evenimente, s-a întâmplat ziua de ieri:

  -Nu mă mai duc la școală! Nu mai vreau la școală! Băi, mami, nu mai pot cu școala asta! Ce școală e asta? Păi, școala trebuie să fie pentru copii și uite și tu ce facem noi la școală.

  Stai ușor, că-ți pocnește o venă! dar nu i-am zis asta, m-am abținut.

  -Aoleu! Ce faceți?

  -Eh, facem chestii… Dar, băi, mami, stăm pe scaun! Toată ziua stăm pe scaun!

  -Da, dar nu stai toată ziua la școală!

  -Da, dar cât stau, stau pe scaun. Tu știi că niciun copil nu vrea să stea pe scaun?

  Normal! Voi ați vrea să stați pe tavan! îmi venea să-i zic.

  -Pe bune, mami, să întrebi tu niște copii dacă vor să stea pe scaun și să vezi ce-ți zic! Să vezi și tu că nimeni nu vrea! Nu mai suport! Avem o pauză de două secunde și dup-aia iar trebuie să stăm pe scaun!

  Alții fac foamea în lume și tu te plângi că stai pe scaun! dar nu i-am zis asta.

  -Băi, mami, avem în fiecare zi Comunicare în Limba Română! În fiecare zi! Băi, dar sport avem numai în două zile!

  -Da, păi e important să comunici… (Ce era să-i zic și eu?)

  -Da, și să te miști nu e important? Eu vreau mai mult să mă mișc și mai puțin să comunic, să știi și tu!

  Nu vrei să te miști dând cu aspiratorul și ștergând praful? dar m-am abținut, nu i-am zis asta.

  -Te înțeleg…

  -Și dacă mă înțelegi, atunci du-mă la o școală de sport, că mie nu-mi place asta de comunicare. Te rog frumos, asta îmi doresc eu cel mai mult! Asta m-ar face pe mine fericit!

  Ce să zic…? Eu mă bucur că Victor știe ce l-ar face pe el fericit, dar nu pot să zic că sunt prea bucuroasă de treaba asta cu școala de sport. Și asta nu pentru că mi-aș dori ca el să aibă cine știe ce carieră academică, dar unde îi găsesc eu școală de sport? Unde îl duc eu pe copilul ăsta ca să facă sport? În fiecare zi! Și multicel! Merge la fotbal, escaladă și înot și stăm foarte mult pe afară cu rolele sau cu bicicleta, dar tot nu e de ajuns. În zilele în care are educație fizică se duce cu entuziasm la școală. În celelalte, se mișcă foarte greu, deși zice că lui îi place mișcarea.

  Vă puteți da seama foarte simplu că în următoarele zile o să rup Internetul în două căutând o școală cu program sportiv, dar dacă aveți cumva recomandări, vă rog să faceți un copil fericit și să-mi spuneți tot ce știți :).

  Vă mulțumesc!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa