Episodul 276: Sunt bosumflat!

Mama lui Victor
jurnal

  După un weekend lung și intens, ne trezirăm duminică seara, cu ochii ieșiți din orbite, obosiți și cu multă lene. Știți și voi, cred, lenea aceea care nu poate să răzbească foamea. Aproape că ni se lipea burta de coloana vertebrală, ne topeam în canapea, dar nu ne puteam ridica să mergem să mâncăm. Ne hrăneam cu iubire! Chiar asta făceam! Ne șoricăream, viermuiam, cloceam, pupam…

  La un moment dat, vinovăția tipic mămicească m-a făcut să mă duc la bucătărie să pregătesc ceva de mâncare. Nu se poate, domle, să țin copilul ăsta nemâncat pentru că îmi e mie lene! Nu m-am apucat să pregătesc lucruri complicate, noi practicăm schema ”platouașul” atunci când vrem să ne alintăm. Adică punem câte puțin din toate pe o farfurie mare și mâncăm pe canapea.

  Asta am făcut și acum. Am aruncat pe o farfurie mare din toate câte erau prin frigider și am fugit cu ea în sufragerie, pe canapea. Am mâncat tot ce era, am făcut refill, am mai tot plusat, ba cu o roșie, ba cu niște salată de vinete, până am ajuns să ne mutăm la bucătărie să mâncăm ciorbă și sarmale. Când ne-am oprit din mâncat, abia mai respiram. Ne uitam unul la altul și ne apuca râsul. Victor încă mai avea urme de sarmale și smântână în colțul gurii și se mângâia pe burtă, iar eu mă rezemasem de spătarul scaunului și-mi venea să comand un taxi să mă ducă până-n pat.

  Mi-am făcut din nou curaj și am început să strâng masa, iar Victor a plecat la jucăriile lui. Mă rog, asta am crezut eu. Când m-am dus in sufragerie, copilul era întins pe jos, ca plăcinta, printre jucării.

  -Ce faci, Victor?

  -Sunt bosumflat!

  -Aoleu, de ce? îl întreb eu alarmată.

  Nu prea avea motive de bosumflățeală, după părerea mea. Oare ce s-o fi întâmplat? Oi fi făcut eu ceva?

  -Cum de ce? Mai întrebi?

  Văleu! Deci am făcut ceva… Oare ce? Că am rămas să spăl vasele și l-am ignorat puțin? Hmmm…

  -Dar ce s-a întâmplat? îl întreb eu chiar îngrijorată. Ba chiar mă așteptam să-mi trântească una din aia gravă, să mă simt ultimul om de pe lume.

  -Cum? Cum ce s-a întâmplat? Păi tu n-ai văzut ce s-a întâmplat? M-am umflat! Am mâncat prea mult!

  -Păi ai zis că ești bosumflat…

  -Da, pentru că sunt boss!

  -…

  Bine, bo$$, am înțeles acum! Zi așa!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa