Episodul 268: Românii n-au nevoie de terapie de cuplu

Mama lui Victor

  Mergeam cu Victor spre parc. Mă rog, eu mergeam, el pedala și era mult în fața mea cu bicicleta. În fața mea, mergea un cuplu cu un copil în cărucior. Nu știu ce vârstă avea copilul, eu eram în spatele lor. Păreau genul acela de tineri corporatiști. Erau amândoi îmbrăcați cool, iar el a zis la un moment dat ”când eu am deadline”, ca să înțelegeți de unde am dedus că ar fi corporatiști.

  Simți că relația ta nu mai funcționează? Atunci înscrie-te la cursul online PENTRU NOI DOI susținut de Domnica Petrovai. Te poți bucura, astfel, terapie de cuplu la domiciliu! Înscrierile se pot face AICI.

  Se certau pe mazăre. Da, pe mazăre. El cumpărase, dintr-o cumplită greșeală, mazăre congelată de la alt brand. A vrut chiar s-o arunce la un moment, dar ea, care aș fi pus pariu că ar fi prima care-și dorește asta, l-a tras de mânecă:

  -De ce ești tâmpit? Dă-o-n … mea de mazăre! O să mâncăm de-asta!

  -Da, mă, că tu numai așa mâncai la ai tăi! Numai cu mazăre extramegaparafină ai trăit!

  -Hai sictir!

  Iar când a zis asta, nu știu dacă mi s-a părut, dar a dat să-l scuipe, a mimat o flegmă, ca să vorbesc în același registru.

  Au traversat după faza asta și au dispărut din raza mea vizuală.

  Doamne! Pentru mazăre? Și nici măcar nu era o mazăre proastă, că se vedea prin punga de Mega Image. De la o pungă de mazăre să ajungi la așa ceva!?

  Am trăit și eu certuri și scandaluri, dar din motive solide, nu pe doi pumni de mazăre. Și, în fond, nu motivul e problema, ci modul în care își vorbeau și lipsa totală de respect.

  Îmi amintesc cum, aproape de punctul acesta, l-am rugat pe fostul meu soț să mergem la terapie de cuplu. ”Nu merg! Ce să caut? Eu sunt bine, n-am nevoie să mă duc la unu` să-mi spună ce să fac! Mă descurc și singur!”. Da, el poate era bine, dar noi doi, împreună, unul cu altul, nu mai eram bine demult.

  Tot așa mai e și una dintre prietenele mele din copilărie. Mi se tot în plângea, într-o perioadă, de problemele pe care el are cu soțul ei. Bea în fiecare seară, stă cu băieții, iar acasă doar doarme și mănâncă. Au doi copii și el nu stă mai deloc cu ei. În timpul în care prietena mea e la muncă, cei mici stau cu bunica, deși tati e acasă, dar dormea pentru că e obosit (bea seara cu băieții, la biliard). După multe astfel de plângeri, i-am sugerat să vorbească, cel mai bine, cu el. Într-un fel și ca să pun punct telefoanelor în care nu o auzeam decât plângându-se.

  -Păi tu crezi că n-am vorbit? Vorbim în fiecare zi! Ne certăm zilnic. Ne și batem. Îi dau câte o palmă de nu se vede. O singură dată mi-a dat și el una și n-am vorbit cu el patru zile.

  Aproape să-mi cadă telefonul din mână. ”Cum? V-ați bătut? Înțeleg bine?” am întrebat eu. Da, înțelesesem bine…

  Și atunci scot porumbelul:

  -Dar la terapie de cuplu v-ați gândit să mergeți?

  -Lasă-mă, fată, în pace! Să mă duc să-i dau bani lu` unu`? Păi n-am ce face cu banii? Să mă duc să ce? Că noi suntem bine! Aaaa, că ne mai certăm sau îi mai dau eu vreuna… nu contează, dar suntem bine, în rest.

  De parcă vorbeam cu Gigi Becali: ”M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat.”

  Nu știu de ce insist să-i trimit spre terapie de cuplu pe alții, când nici măcar pe omul care a fost lângă mine ani buni n-am fost capabilă să-l conving că avem nevoie de asta. Avem nevoie de ajutor specializat în orice alte probleme, dar când vine vorba de noi, ținem morțiș să ne tratăm singuri. Mașinile ni le ducem în service, la țevi chemăm instalatorul, la frigider, la termopane, la mașina de spălat chemăm mereu pe cineva care se ocupă cu asta, ceasul îl ducem la ceasornicar, un cercel rupt îl ducem la bijutier, o haină o ducem la retuș, dar pe noi? Noi, când avem o problemă, ne apucăm să ne reparăm singuri. Mă rog, asta în cazurile fericite în care ne dăm seama că avem o problemă. Altfel, ”ne certăm, dar fără jigniri”, ”ne batem, dar suntem bine”…

  În fine, dacă aveți nevoie de terapie de cuplu și nu aveți chef ”să vă duceți la unu`”, vă recomand călduros acest curs de ”terapie de cuplu la domiciliu”. Nici măcar nu e nevoie să ieșiți din casă! :). Detalii AICI.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa