Episodul 22: Rețetă de mamă la tavă

TOTUL DESPRE MAME
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

După un sejur la țară, la bunică-sa, în care a văzut cum se sacrifică găinile, Victor a revenit în Capitală pus pe fapte mari. O bună perioadă de timp și-a ciopârțit colegii de gradiniță cu un cuțit imaginar, ba chiar a adus acasă, în ghiozdănel, un cap de Lucă sau un ceget de Sală (de la Sara). Imaginare, bineînțeles, nu vă panicați!

Îl întrebam cum face asta și poveștile lui erau destul de înfricoșătoare. Îi atrăgea spunându-le un secret și le tăia capul. După cap, le tăia mâinile, picioarele și punea sare. Asta e varianta pe scurt.

S-a potolit de la sine cam după două săptămâni. M-am potolit și eu. Mă rog, impropriu spus, pentru că eu eram destul de relaxată, dar mă prefăceam preocupată ca să nu zică ceilalți părinți că sunt inconștientă. În realitate, mă bucuram de latura creativă a copilului și mă vedeam peste vreo 10-15-20 de ani pe covorul roșu la premiera filmului… nu știu titlul, dar era cel mai tare film de groază, iar televiziunile săreau pe mine, blițurile mă asaltau, microfoanele jurnaliștilor nu mă lăsau să respir, dar eu încercam să zâmbesc și să răspund la întrebarile reporterilor. Toată lumea ar fi vrut să știe cum era scenaristul când era copil.

Zilele acestea, filmul s-a complicat. De unde până acum doar tăia și punea sare, mai nou e devenit un adevărat Jamie Oliver. Partea bună e că nu gătește copiii de la grădiniță, ci mă gătește pe mine. Așa se face că, până seara, când adoarme, el e ocupat cu mine. Mă taie bucățele mici, mici și mă condimentează bine, pe toate părțile. Mai face o tăietură că nu e carnea „pitunsă”, mai gustă, mai pune sare, pune și un pic de piper și câțiva „adei utulați”. Îi place la nebunie să folosească un ulei „picial” și niște sosuri. Mă enervează când pune ketchup pentru că strică ceea ce ar fi putut să fie o delicatesă. Mă întoarce pe toate părțile și, din când în când, mă gustă. A, am uitat să vă zic. În tot acest timp eu stau în cuptorul lui imaginar și el tot umblă la butoane.

Sunt gata în câteva ore, iar în timp ce sunt la copt mai bag și eu o mașină la spălat, mai întind o rufă, mai strâng prin casă, mai spăl un vas, până când chef-ul decide că sunt gata. Aseară, de exemplu, am fost „tilicioasă”.

 

Partea cea mai proastă e că, după ce mă mănâncă pe mine, refuză cina. Să fie oare ăsta semnul unei probleme mai grave? Voi v-ați întâlnit cu așa ceva?

 

Nici nu am curaj să vă spun ce aventuri urmează în episodul următor!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa