Episodul 208: ”De ce nu-ți refaci viața?”

Mama lui Victor
jurnal

M-am revăzut zilele trecute, din pură întâmplare cu o fostă colegă de la un fost job. Ne-am înțeles foarte bine pe vremea aceea, apoi ea a plecat din firmă și, oricât am mai încercat să ținem legătura, tot ne-am îndepărtat. Apoi, în ultimii ani, relația s-a răcit de tot, astfel încât acum mai vorbim de Paște, de Crăciun și cu ocazia zilelor de naștere sau de nume. Dar nu ne mai vedem decât în poze pe Facebook sau, exact ca acum, întâmplător pe stradă. Ne-am apucat puțin de vorbă. Bine, două ore. Da, am stat puțin – vreo două ore de vorbă. Am povestit una, alta. Știți voi, cât poți povesti în două ore… O nimica toată! Ba de casă, ba de copii, ba de soț, ba de fost soț, ba de job, ba de vacanțe etc.

Din una în alta, mă lovește cu o întrebare: ”De ce nu-ți refaci viața?”.

Poftim? Tocmai vorbisem despre planuri de vacanță, povestisem pe unde am fost, ce face copilul, ce fac eu, ce avem de gând să mai facem, la ce școală merge, pe unde mai lucrez eu, pe unde mai ies și tot așa. Nu-mi aminteam să mă fi plâns de viața mea sau să fi dat de înțeles că are nevoie de refacere.

-Cum să-mi refac viața? zic. E bine așa cum e, de ce s-o refac?

-Să te recăsătorești!

Să mă recăsătoresc… Da, m-am gândit și la asta. Dar era acum câțiva ani când abia plecasem de acasă și încă mai credeam că o femeie are musai nevoie de un bărbat lângă ea. Dar nu e chiar așa. Da, ai nevoie de un bărbat lângă tine, dar asta nu înseamnă că e bun orice bărbat, bărbat să fie. Nu zic că nu mă voi recăsători niciodată, nu sunt anticasătorie acum, dar spun doar că în acest moment nu simt că asta îmi lipsește, în primul rând, iar în al doilea, nici nu există în viața mea un om care să mă facă să iau asta în calcul. Vedeți voi, după ce ai un copil, chestia asta cu refacerea vieții nu prea mai ține… nu e chiar atât de simplu să găsești un om bun lângă care să rămâi o viață sau, cel puțin, să-ți dorești să rămâi, că și lângă primul soț am zis că rămân o viață…

În plus, nu consider că viața mea are nevoie de refacere sau că împlinirea stă în căsătorie. Împlinirea stă în oamenii de lângă tine. Nu e important să-mi schimb starea civilă, important e ca eu și copilul meu să fim fericiți. Restul ține de detalii.

Ca să nu mai zic că pentru mine, de fapt, refacerea vieții a început cu divorțul, așa că n-aș risca să mă recasătoresc ca să mi-o ”refac”. 

 

Te-ar mai putea interesa