Episodul 202: Pokemoane, nici nu știi cât de mare începi să fii!

Mama lui Victor
jurnal

  Am aflat despre Pokemon de la o prietena. Fusesem plecată din București, într-un detox de social media și nu aveam habar de Pokemon. Ce-i drept, îmi aminteam desenele animate ca și când s-ar fi întâmplat un pic mai devreme, în anii 90, cum ar veni.

  -Ce faci, Pikachu? m-a luat ea la telefon.

  -Hmbine.

  -Pokemonul e la bunici? Ne vedem și noi la un cico?

  Având în vedere că în perioada în care ea se uita la Grey`s Anatomy devenise expertă în medicină și recunoștea fiecare boală, doar că nu opera, acum, când am auzit-o așa, am regretat perioada Grey. Ce bine era când mai aflai și tu una, alta, cazuri interesante. Acum se uită la desene! În fine, ne-am văzut la un cico. Era o caniculă de făceai aprindere sub limbă numai dacă traversai strada. Noi ne-am dus la o terasă cu ventilatoare, vapori de apă, vis, nu alta. Nu am apucat să mă așez bine pe scaun că am început să aud: Pokemon în stânga, Pokemon în dreapta. Dau să mă uit mai bine… ce-o fi cu oamenii ăștia? Ridic ochii și apuc să văd ecranele de pe pereți: Pokemon la televizor!

  Așa am aflat că, iată, o săptămână departe de lumea dezlănțuită, și au apărut pokemoni pe stradă.

  Că au apărut pokemoni pe stradă, până la urmă, nu e grav. Trăim niște vremuri tulburi, nu ne mai miră nimic în ziua de azi. Ce e uimitor e că din ce în ce mai mulți oameni ies din casă pentru vânătoare.

  Și foarte bine că ies! Dom’le, aveam nevoie de ceva care să ne miște. Se simțea că avem nevoie de un impuls ca să ieșim în stradă. Am ieșit după Colectiv, ne-am adunat, eram mulți. Dar și mai mulți erau în casă și își manifestau indignarea pe Facebook. Se simțea că poporul ăsta are nevoie de ceva (un pic) mai mult ca să iasă în stradă.

  Trăim vremuri istorice! Oamenii ies din casă. Oamenii nu mai stau degeaba. Oamenii s-au săturat să stea și să aștepte. Oamenii vor acțiune. Nu morții, nu crimele, nu furturile, nu faptele aleșilor, nu abuzurile, nu ilegalitățile, nu drepturile încălcate scot oamenii în stradă. Trebuie să fie ceva mai mult de atât… Un pokemon, ceva…

  Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa