Episodul 167: Noaptea, când ne cresc copiii…

Mama lui Victor
jurnal

E ora 1:09 am. Mai sunt câteva ore și va trebui să mă trezesc să-ți fac clătite. Acum sunt supărată pe tine și nu ți-aș mai face. Mă duc la baie să mă uit în oglindă. E doar un pic umflată și nu pare că ar fi spartă. Trag de buză și verific și gingia. Nu se vede nimic, dar încă mă doare.

Pentru a zecea-suta oară mi-ai cârpit un picior în gură. Pentru a zecea-suta oară, eu mă trezesc din somn să mă verific. Tot pentru a zecea-suta oară, mă enervez. Când mă lovești, mă enervezi de-mi vine să-ți dau și eu un picior înapoi. Îmi vine să te trezesc și eu pe tine cu o lovitură de genul ăsta. Mă enervezi atât de tare încât cred că nici să te iubesc nu mai pot în momentul ăla!

Mă întorc, tot nervoasă, lângă pat și, în lumina care bate de la baie îți văd piciorul aruncat peste plapumă. Dormi ca o stea de mare, înșirat în toate părțile și te tot plimbi, noapte de noapte, prin tot patul. Mă uit la piciorușul tău și nu știu dacă mai pot să-i zic ”picioruș”…

Te-am iertat, nu mai sunt nervoasă. O să-ți fac clătite.

Sting lumina de la baie și mă întorc în pat. Cumva, îmi fac loc pe lângă tine și aștept. Aștept să-mi dai iar un picior. Nu mă lovești, dar îmi pui un picior pe piept și îți schimbi poziția. Îmi intinzi o mână peste cap, mă prinzi un pic de ureche și te lași moale pe mine. Îți iau piciorul în brațe și încerc să adorm. E atât de mare piciorul ăsta. E cât mâna mea! Parcă mai ieri îl măsuram cu degetul și nu credeam că va ajunge vreodată atât de mare. Erai atât de mic, încât ochiul minții mele nu concepea faptul că ai putea crește.

Ai crescut, băiete! Nu știu când s-a întâmplat asta!

Știți? Ne tot plângem că ne cresc copiii. Ne plângem că se fac mari prea repede. Ne plângem că nu ne dăm seama când se întâmplă asta. Și chiar așa e! Nu vedem când cresc, doar ne trezim cu ei mari și rămânem cu gura căscată. Și știți ceva? Nici n-avem cum să-i vedem pentru că, vă zic eu, pentru că eu m-am prins abia acum: copiii cresc noaptea! D-aia nu-i vedem!

Citește și: ”Eu n-am furiș. Dialoguri Marioneze”. Detalii AICI.

Te-ar mai putea interesa