Episodul 140: Magia de care au copiii nevoie

Mama lui Victor
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

Mă uit în jurul meu și mă copleșește tot. Am atâtea lucruri de făcut pentru a fi gata la o anumită oră din noapte și altele pentru a fi gata mâine la masa de Crăciun. Am umplut bucătăria de mâncărurile tradiționale fără de care ”nu e Crăciun, domle!” și sunt obosită.

Ar mai trebui să fac și puțină curățenie, să-mi fac o baie, să-mi fac unghiile și eu sunt depășită. Aș lăsa totul așa și m-aș pune în pat. Cel mult aș împacheta cadourile, ca să stau liniștită, și le-aș arunca sub brad după ce copilul va fi obosit de la atâtea repetiții de colinde și atâta așteptare plină de emoție.

Dar nu pot face asta pentru că la fiecare pas pe care l-am făcut azi, n-am auzit decât întrebări sau remarci despre Moș Crăciun.

Citește și: Am pierdut o bătălie, dar am câştigat un război

Copilul meu tresare la fiecare scârțâit de parchet, la fiecare adiere a perdelei, la fiecare zgomot de pe scara blocului. Copilul meu n-a putut nici să doarmă și nici să mânânce azi. Copilul meu nici nu s-a putut juca liniștit astăzi. Copilul meu a stat cu ochii pe toate ferestrele și s-a pregătit intens. Copilul meu nici n-a mai fost atent la mine astăzi și acum crede că există și o magie specială pentru mame, care m-a ajutat să umplem bucătăria cu mâncare. Dar n-a fost de-ajuns magia, a fost cam puțină… nu mi-a ajuns și pentru maioneză și glazura de la prăjituri.

– Dar, mami, va veni Moș Crăciun și, pentru că știe că îți dorești asta, îți va aduce, va face el cumva. Ai să vezi!

– Am să văd! Am să văd!

De fapt, chiar aș vrea să văd! Îmi amintesc că, marcată de aflarea adevărului despre Moș, în copilărie, mi-am promis că eu nu-mi voi minți niciodată copiii. Îmi amintesc că și 20 de ani mai târziu, eram de aceeași părere: copiii trebuie să știe adevărul! Chiar și după ce a venit Victor pe lume, continuam să susțin supremația adevărului. Dar a crescut copilul și, pe măsură ce creștea, realizam că i-am dat viață într-o lume nu tocmai bună… și atunci am realizat cât de mult are el nevoie de magie. Cât de multă nevoie au toți copiii să creadă că există această magie!

Și au, credeți-mă, că au nevoie! Sunt momente în care avem noi, oameni mari fiind, dar ei, oamenii aceștia mici care se zbat să răzbească în lumea aceasta… nu tocmai bună!

Aveți grijă de magie pentru copiii voștri! E cel mai frumos cadou de început de viață pe care îl puteți face!

Citiți și: Mama şi bebe, nedespărţiţi după naştere în Olanda

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa