Episodul 125: Unde a dispărut copilul meu?

Mama lui Victor
jurnal-vacanta-totul-despre-mame

Copilul e la mama. În zilele în care mama merge la serviciu, rămâne cu bunica mea acasă, adică străbunica lui. Îi sun cam de 5-6-7-8-9-10 ori pe zi. Astăzi, pe la ora 14, când copilul ar fi trebuit să se pregătească de somn, mi-a răspuns bunica:

– Nu am timp de vorbă!

Și mi-a și închis. Jap jap! Nici nu știam că știe să închidă telefonul. O sun pe mama. Mama era la muncă, n-avea habar de ce era acasă. Iau și sun din nou la bunica. Nimic!

Aștept o oră. O sun pe mama din nou. Mama nu mai răspundea nici ea. Nu îndrăzneam să sun acasă, mă gândeam că poate, totuși, copilul a adormit. Până la urmă, decid să sun la o vecină. Îmi răspunde direct:

– Nu l-am găsit, dar căutăm toți!

– Ce?

– Nu știm unde s-o fi băgat, dar io cred că o fi și adormit acolo!

Ați înțeles ceva? Să vă explic! Bunica îl pierduse pe Victor. Trecuse o oră de când contorizam eu și cât o mai fi trecut înainte, ca să nu mai zic când o fi observat bunică-mea că lipsește copilul. Toată lumea se adunase în curte și îl căutau disperați. Tot căutându-l așa, la un moment dat, copilul a apărut, din senin, printre ei. S-a închinat toată lumea, au aplaudat, l-au pupat și l-au pus la masă.

Acum, întrebarea e: unde a fost copilul? Toți îl întrebau asta. Le-a și spus: într-un loc secret!

N-a vrut nici în ruptul capului să le spună care e locul lui secret. N-a vrut și pace!  Pe seară, i-am sunat din nou. Am stat la taclale cu el și am ajuns să atingem și subiectul ”ce-ai făcut azi?”.

– M-am distrat!

– Cum?

Copilul se distrase pe seama adulților disperați care îl căutau și-l strigau cât puteau ei de tare. Mi-a povestit inclusiv ce ziceau și pe unde l-au căutat. Știa tot!

– Dar tu de unde știi toate astea?

– Păi i-am văzut!

– Cum i-ai văzut?

– Păi eu am stat în copac și m-am uitat la ei, dar te rog să nu zici la nimeni pentru că mâine vreau să mă urc din nou!

Mă gândeam să le spun, dar cred că le prinde bine și vecinilor un astfel de eveniment. Ieri, după ce-au găsit copilul i-a cinstit bunica mea câteva ore bune cu țuică.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa