De ce ți-e frică de apariția mamei vitrege

Iulia Mirică
mamei vitrege

Se poate întâmpla să nu rămâi cu partenerul cu care ai un copil. Iar ca acesta să înceapă o relație cu o altă persoană, presupune ca viața prichindelului vostru să fie influențată și de apariția mamei vitrege.

Schimbările prin care trece copilul tău sunt importante, însă de ce îți este frică de apariția mamei vitrege? Încearcă să îți dai seama că nu poți controla această situație, din perspectiva momentelor pe care copilul le petrece la tatăl său. Este o parte naturală a despărțirii, chiar dacă nu ți se pare la momentul acest. Mai jos, sunt câteva frici care pot apărea în viața mămicilor, în momentul în care despărțirea aduce o altă mamă în viața copilului.

Va încerca să preia atribuțiile tale?

Atunci când intră o mamă vitregă în lumea ta, nu ai de unde să știi dacă va trece peste limitele impuse de tine sau va învăța cum să coopereze cu cel mic, după regulile tale. De exemplu, poate când este cu tatăl său, copilul se comportă într-un anumit fel, iar când este cu tine, se comportă altfel. Realitatea este că mama vitregă nu are de unde să știe cum te comporți tu, decât dacă este apropiată de tine. În cazul unui divorț sau al unei despărțiri, cel mic se împarte între două lumi.

Va fi în competiție cu tine?

Crezi că va exista o competiție între cele mai bune mame? Probabil că îngrijorările mamei vitrege sunt legate de faptul că tu nu o vezi ca pe o mamă bună. Realitatea este că ar trebui să fie prezente atât punctele forte, cât și punctele slabe ale fiecăreia. În cazul în care mama vitregă ar putea sprijini lucrurile care lipsesc mamei naturale și vice-versa, unitatea familiei ar fi perfectă.

Va afecta dragostea copilului pentru tine?

Aceasta este de departe una dintre cele mai mari temeri. Va încerca mama vitregă să pună în pericol relația copilului cu tine? Din păcate, acest lucru se întâmplă. Există unele persoane care încearcă să strice relația pe care copilul o are cu mama sa. Din fericire, există și mulți oameni care nu fac asta. Încearcă să te gândești și că mama vitregă se întreabă dacă va reuși vreodată să creeze o legătură specială cu cel mic.

Va distruge relația dintre părinți?

Una dintre cele mai cunoscute temeri este faptul că o nouă femeie poate distruge relația dintre părinții unui copil. Probabil că te întrebi dacă mama vitregă se va amesteca în treburile care nu o privesc, dintre părinți, sau va încerca să-l întoarcă împotriva ta pe tatăl copilului. Pe altă parte, mama vitregă se poate simți ca a cincea roată la căruță, însă și în acest caz în va lua apărarea partenerului tău și probabil că nu va ști când să facă un pas înapoi.

Dacă părinții și părinții vitregi ar putea să coopereze, știind că trebui să încerce cele mai bune modalități pentru creșterea copilului, ar ajunge să progreseze și chiar să se împrietenească.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Te-ar mai putea interesa