Cu copiii la cumpărături. Avantaje și dezavantaje

Iulia Mirică
cumparaturi

Oricât de mult le-ar plăcea copiilor să meargă la cumpărături, pentru tine nu este întotdeauna o excursie super distractivă.

Poate că uiți să cumperi cartofi iar piticii tăi îți aduc aminte, dar atunci când sunt supărați că nu găsesc raionul cu jucării sau că nu își mai găsesc fratele în magazin, mersul la cumpărături se complică. Dacă ești de partea celor care preferă să-și ia copiii cu ele la supermarket, ți-am pregătit câteva motive pentru care este perfect în regulă să faci asta.

1. Poți merge în fața cozii de la casă, dacă cei mici fac crize.

În cazul în care clientul din fața ta este pus în fața acestei situații, are două posibilități: fie să asculte cât de tare pot țipa copiii tăi, fie să îți permită să mergi înaintea lui, astfel încât auzul său să rămână intact, pentru cel puțin câțiva ani. Acesta este probabil singurul avantaj al copiilor care plâng la rând.

2. Îi poți învăța să fie cumpătați.

„Nu, dragul meu, nu putem lua acea cutie colorată de biscuiți. Asta e ceea ce se numește nume de brand, ceea ce înseamnă că biscuiții sunt mai scumpi, dar nu neapărat pentru că sunt mai buni decât cei cu ambalaj simplu.”

3. Ai ocazia să vorbești singură cu voce tare.

S-ar putea să mai vorbești cu voce tare, cu tine însăți, atunci când faci diferite liste sau activități acasă. Te ajută să memorezi mai bine lucrurile pe care le ai de făcut sau de cumpărat. Iar la cumpărături, nimeni nu se va uita ciudat la tine când te întrebi oare unde erau acele reduceri de haine. Toată lumea va crede că vorbești cu piticii tăi.

4. Ai ocazia să testezi produsele de la raionul de jucării.

Bine, poți face acest lucru și fără ajutorul copiilor. Dar, dacă îți place să apeși fiecare buton al unei jucării noi, nu rata ocazia când mergi cu cei mici. Și poți să profiți și de momentul în care trebuie să iei mâncare, alegând un supermarket. Cinci minute de jucat nu au făcut rău nimănui, nu?

5. Faci o pauză de la terenul minat cu Lego de acasă.

Piese de lego, mingi, soldăței. Toate acestea probabil că pot fi găsite peste tot pe podelele de acasă. Iar tu ar trebui să câștigi o medalie de fiecare dată când nu te împiedici sau cazi din cauza acestor mine ascunse de cei mici. Raioanele magazinelor de jucării îți pot aduce aminte de momentele în care încă te puteai plimba desculță prin casă, fără teama de a pierde un deget.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa