Ce înveți despre tine când devii mamă

Iulia Mirică
inveti

Atunci când întri în rolul de mamă, înveți constant, fie că este vorba despre modalitatea cea mai bună de a-l culca pe cel mic, cea mai trendy coafură pentru fetița ta sau cea mai bună metodă de a-l păcăli pe copil să mănânce legume.

Dar mămicile nu se ocupă doar cu studiul piticilor, deși lor le-ar plăce să se laude cu asta. Însă, ca mamă, ajungi să înveți multe și despre tine. De la lucrurile nesemnificative, la cele serioase, există mereu descoperiri pe care le faci în timpul călătoriei din perioada maternității. Iată care sunt câteva dintre acestea!

1. Ai nevoie de cafeină pentru a trece peste toate sarcinile unei zilei.

2. Ai aptitudini medicale grozave. (chiar dacă este vorba de multe abțibilduri colorate puse pe lângă lovitura adevărată a celui mic)

3. Poți curăța camera în care s-a jucat preșcolarul tău în doi timpi și trei mișcări.

4. Ești un bucătar destul de bun.

5. Ai aptitudini de împachetare impecabile. (trebuie să fugi la joacă cu prichindelul, dar ai reușit să îi pui toate accesoriile într-o singură geantă)

6. Nu ai nevoie de opt ore de somn în fiecare noapte. (pentru că mai tragi câte un pui de somn și când adorm piticii în timpul zilei)

7. Ești manipulată ușor de ochii de cățeluș. (și te întrebi când a avut cel mic contact cu un câine, de a învățat atât de bine să îi imite privirea cerșetoare)

8. Nu prea te mai pricepi la matematică. (dar îți bați capul să îl ajuți pe cel mic la teme)

9. Nu te deranjează gustul șnițelelor în formă de dinozauri. (când ai o comandă culinară specială, nu poți să dezamăgești)

10. Vocea ta îl poate calma și pe cel mai neliniștit copil.

11. Devii o majoretă uimitoare. (fie că ești acasă sau pe terenul de fotbal, cu cel mic, alături de celelalte mămici)

12. Ești persoana cea mai potrivită și..avizată, pentru a șterge lacrimile.

13. Știi cum să faci o petrecere trăznet de copii. (trebuie doar să te gândești la micile plăceri ale piticului tău și să le înmulțești cu zece)

14. Apreciezi timpul petrecut singură. (chiar dacă asta înseamnă să bei puțin vin dintr-un pahar cu prințese pe el)

15. Chiar îți plac filmele de copii. (s-ar putea să fii la coadă, la premieră, înaintea puștiului tău)

16. Suferi puțin de OCD (tulburare obsesiv-compulsivă). (nu de alta, dar îți place ca fiecare jucărie să fie la locul ei)

17. Preferi îmbrățișările cu bebe pe canapea în locul nopților petrecute în cluburi.

18. Știi cum să rezolvi o criză. (chiar dacă ajungi să-l suni pe medicul pediatru de cele mai multe ori)

19. Poți să iubești pe cineva mult mai mult decât te iubești pe tine.

20. Ești o persoană mult mai puternică, fizic și mental. (da, vorbeam de momentul în care te-ai îmbrăcat în Superwoman, de Halloween, ca să mergi la colindat cu piticul tău)

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa