Jurnal de sarcină la a treia: Săptamâna 17

Ruxandra Mateescu
jurnal-de-sarcina-la-a-treia-totul-despre-mame

  Jurnal de sarcină la a treia: „Săptămâna asta vei auzi şi alte voci în afară de cele ale noastre, pe care le ştii deja.”

  Draga noastră dragă,

  Asta este săptămâna în care vei auzi pentru prima oară şi alte voci aproape de tine, altele în afară de cele pe care le cunoşti deja. Am citit de curând ca bebeluşii aud în burtică încă de pe la douăsprezece săptămâni, aşa că probabil cunoşti bine deja râsetele de clopoţel şi chiuiturile ascuţite pe care le scoate surioara ta mai mare. Vezi tu, noi îi mai spunem şi Degeţica, pentru că e micuţa de tot, precum îi spune şi numele, însă ea este şi „întreagă” şi „sănătoasă”, căci asta înseamnă la origini Olga, numele pe care îl poartă. Şi cu adevărat întreagă este, deşi mulţi specialişti au prevestit că nu va fi, dar iată că ea te aşteaptă deja şi râde şi se simte foarte importantă când îi spunem că va fi sora ta cea mare. Să nu te sperii de ea, chiar dacă vei vedea că nu vorbeşte, că îţi fură jucăriile sau că e geloasă rău pe tine, mai cu seamă când vei vrea şi tu să te alinţi la tati în braţe, să te plimbe prin casă, să te gâdile cu barba lui moale ori să îţi cânte cântecelul ăla secret, pe care îl cânta el tuturor bebeluşilor din casa noastră. Olguța e blândă şi bună, ca o mămică mai mică, şi te aşteaptă deja să dansaţi şi să cântaţi împreună.

  Aaaa, nu, nu Degeţica trânteşte uşile. Nu, nu, nu ea spune mereu „nu vreau” şi nu ea este cea care vine de multe ori pe zi la tine şi te strigă cu drag şi te întreabă ce mai faci acolo înăuntru. El este Petru! Da, ai şi un frate mai mare, aşa-i că te bucuri? El e cel care întreabă de tine încă de pe vremea când nici nu erai în burtica mea. Are experienţă cu fetiţele mai mici, nu te teme. Te vei simţi protejată lângă el, te va face să râzi, e un super-dansator, chiar dacă nu o recunoaşte. Cu el vei citi cele mai frumoase poveşti, iar dacă vei vrea să înveţi cum să te lupţi cu săbii laser sau care au fost cele mai bune armuri din istorie, tot el îţi va spune. Ce să mai, e un cavaler adevărat. Aşa încât, dacă vei avea chef să fii o prinţesă sau poate chiar un luptător, ai cu cine te juca. Va trebui însă să ai puţină răbdare cu el, vezi tu, acum e aproape adolescent şi vei observa că are şi zile mai triste sau grele; cam cum vei avea tu când te va durea burtica sau când mami nu e pe-aproape iar tu vei vrea să mănânci. În restul zilelor însă e vesel şi pus pe glume, aşa că nu îţi face griji.

  Îţi spuneam că săptămâna asta vei auzi şi alte voci în afară de cele pe care le ştii. Asta pentru că vor veni mulţi oameni pe la noi şi sigur îţi vor spune şi ţie câte o vorbă, două. Va veni pe la tine Anca. Ea este sora lui tati, cum eşti tu sora lui Petru. Sigur îţi va plăcea de ea! Din poza pe care ne-a dat-o medicul de curând, cred că veţi semăna foarte mult! Asta e de bine, pentru că Anca are ochii verzi şi un păr tare bogat, e puternică şi independentă, pictează şi e genială atunci când ieşi cu ea în parc, la joacă.

  Tudor vine tocmai de departe şi este fratele meu. E un fel de Petru mai mare. Ţine minte şi cu prima ocazie cu care vă veţi vedea roagă-l să se îmbrace în costumul de crocodil pe care şi l-a cumpărat special pentru voi. E tare amuzant! El îţi va aduce dulciuri pe care ţi le va da pe ascuns, să nu te vadă mami. Dacă vei vrea să înveţi despre flori şi copaci şi gaze, el e omul cel mai potrivit. Iar când vei mai creşte, tot el îţi va arăta cum stă treaba cu muzica underground, cu graffitiul şi cu tot felul de întâmplări şi oameni şi locuri pe care mami şi tati le consideră acum a fi interesante şi superultramega cool, dar care, atunci când tu vei fi mare, iar noi bătrâni, ne vor da fiori reci pe şira spinării și ni se vor părea periculoase şi nepotrivite pentru tine. Tu să nu ne iei prea tare în seamă şi să ne aminteşti ceea ce ţi-am povestit acum.

  Vei mai auzi pe cineva care deja te aşteaptă şi e tare emoţionat la gândul că va mai avea o nepoţică: bunicul! Îţi vei da singură seama foarte repede că, dacă faci vreo prostie, la el poţi să fugi. Nu doar că are mustăţi şi ochelari, ca în poveştile de demult, dar mai are şi două pisici şi nici nu va lăsa pe nimeni să te certe ori să îţi spună vreun „nu”. Cu el te vei plimba în păduri, vei învăţa să faci fotografii ori să visezi despre țări şi locuri de departe.

  Draga noastră dragă, ei toţi vor veni să te vadă şi pe tine, cum creşti aici, la mami în burtică, se vor apleca şi îţi vor spune secrete ştiute doar de voi şi îţi vor ţese poveşti şi gânduri bune pe care ţi le vor da în dar la vremea cireşelor. Fii răbdătoare cu ei şi nu te speria prea tare de gălăgie.

  Cu drag, mami şi tati.

  P.S Săptămâna viitoare îi vei cunoaşte pe primii tăi prieteni. Yupiii!

  Dacă ați pierdut vreun episod al Jurnalului de sarcină la a treia, am făcut o listă mai jos cu cele mai recente episoade:

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 16

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 15

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 14

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 13

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 12

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 11

  Jurnal de sarcină la a treia: Săptămâna 10

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa