Când se va termina nebunia asta, micuțul meu…

Theodora Fintescu, redactor
Ziua pe care o așteptăm cu toții, cea în care se va încheia nebunia asta.

Când se va termina nebunia asta, vom merge la locul tău preferat de joacă. Vom sta până apune soarele și te voi ajuta să te dai în leagănul tău preferat. Sau te voi învăța din nou cum să-ți iei avânt, așa cum am făcut-o și înainte de începerea pandemiei. Iar în timpul acesta, mă voi uita la fața ta luminată de bucurie și entuziasm. La fericirea ta, provocată de cât de sus te poți da.

Când se va termina nebunia asta, vom merge să-i vizităm pe bunica și pe bunicul. Îi vom îmbrățișa tare, tare și le vom spune cât de dor ne-a fost de ei. Ne vom cuibări pe canapeaua moale a bunicii fără să mai fim nevoiți să stăm la doi metri distanță și-i vom spune toate glumele noi pe care le-am auzit. Iar ea va râde asa tare!

Când se va termina nebunia asta, vom arunca măștile și bandana ta roșie, pe care o foloseai când eram nevoiți să plecăm de acasă. Cea pe care o simțeai strânsă tare, dar pe care o strângeam pentru propria ta siguranță și pentru că nu voiam să-ți alunece de pe față atunci când treceam pe lângă alte persoane.

Casa noastră se va umple de râsete de copii

Când se va termina nebunia asta, vom lua o bonă. Mama și tata au nevoie de o seara în oraș și pur și simplu își doresc să meargă iar la filme. Nu vom fi plecați mult timp, trei sau patru ore cel mult, iar când ne vom întoarce te vom privi cum dormi și te vom săruta pe frunte înainte de a ne strecura și noi în pat.

Când se va termina nebunia asta, vom merge în vizită la verișori. Vom juca tot felul de jocuri, inclusiv v-ați ascunselea, și poate vom mânca și tort. Nu, nu vom sărbători ziua de naștere a nimănui, dar vom simți că e sărbătoare, așa că vom face o petrecere uriașă. Doar așa, pur și simplu,

Când se va termina nebunia asta, vom chema prieteni la noi acasă, la joacă. Câți vrei tu. Casa va fi plină de râsete de copii de 4 și 5 ani și va fi cam haos. Gustările vor cădea pe jos, probabil vor fi și câteva dispute pentru acceași jucărie, dar le vom rezolva pe toate, iar la finalul zilei vom fi obosiți și fericiți în egală măsură.

Le vom zâmbi oamenilor de pe stradă, iar ei nu vor mai avea fețele acoperite

Când se va termina nebunia asta, mama și tata se vor întâlni cu prietenii lor. Îi vom invita la noi pentru o seară cu filme sau vom merge împreună la restaurant, unde noi vom discuta, iar tu te vei plictisi până la lacrimi. Vei auzi adulți râzând atât de tare încât vei vrea să-ți acoperi urechile cu mânuțele. Sau vei râde pur și simplu de râsul nostru, fără să ne înțelegi glumele.

Când se va termina nebunia asta, le vom zâmbi străinilor pe stradă, iar ei nu vor mai avea fețele acoperite de măști. Le vom face cu mâna vecinilor și ne vom continua plimbările de seară care îți sunt atât de dragi.

Când se va termina nebunia asta, vei putea să-ți strângi tare în brațe educatoarea. Îi vom mulțumi pentru tot ceea ce a făcut în perioada care a trecut și îi vom arăta desenele prin care ai vrut să-i arăți că te gândești la ea. 

Vom zbura spre locuri necunoscute și ne vom bucura de privilegiul de a vedea arhitecturi noi

Când se va termina nebunia asta, vom organiza petreceri cu muzică și dans. Vom avea și weekenduri fără planuri, când vom decide să stăm acasă pentru că așa ne dorim. Pentru că, de data aceasta, am înțeles că e în regulă să încetinești ritmul. E în regulă să nu ai niciun plan.

Când se va termina nebunia asta, vom merge într-o excursie. Când totul va fi din nou sigur, vom călători cu avionul într-un loc complet nou sau vom merge cu mașina pe rute necunoscute. Vom mânca mâncăruri noi, vom admira arhitecturi noi, ne vom plimba pe străzi necunoscute. Vom face fotografii și ne vom entuziasma de locurile noi pe care vom avea privilegiul de a le vedea.

Când se va termina nebunia asta, acasă va fi, în continuare, cel mai sigur loc. Asta nu se va schimba niciodată, micuțul meu. Chiar dacă vom ieși mult și vom explora, vom avea mereu un loc în care să ne întoarcem, unde să ne simțim în siguranță. Și suntem atât de norocoși pentru asta.

Vom fi din nou departe, un lucru pe care mi-l doresc și nu mi-l doresc

Când se va termina nebunia asta, timpul va accelera din nou. Vom avea iar momente în care vom fi despărțiți, dar asta va face ca revederile să fie mai dulci. Tu vei învăța și vei crește fără să mă ai în permanență alături, zi de zi, iar eu, pe de o parte îmi doresc asta, pe de altă parte, nu.

Când se va termina nebunia asta, ne vom simți ca treziți dintr-un vis. Probabil chiar mă vei întreba: Chiar s-a întâmplat asta? Sau a fost doar în imaginația mea? Iar eu îți voi spune că da, toată nebunia asta chiar s-a întâmplat, dar am reușit să trecem prin ea împreună.

Articol tradus și adaptat după textul scris de Karell Rose, pentru mother.ly

Dacă ți-a plăcut acest articol despre ieșirea din izolare, te invităm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa