Soluţii pentru a face din cura de slăbire o plăcere

Raluca Dumitrică
Cum sa nu transformam cura de slabire intr-un chin Totul despre mame
Când ţii o cură de slăbire, tentaţiile culinare sunt mai mari ca oricând
  Cum sa nu transformam cura de slabire intr-un chin Totul despre mame
  Când ţii o cură de slăbire, tentaţiile culinare sunt mai mari ca oricând

  Poţi elimina fără regrete din alimentaţia ta tot ce îţi face rău!

  Nu este deloc uşor să ţii o cură de slăbire, mai ales când aceasta este destul de restrictivă. Ca să nu regreți că ai început această cură, încearcă să pui în practică soluţiile sugerate de noi!

  Când ai decis să începi o cură de slăbire, ţi se pare că în câteva zile kilogramele se vor topi, iar corpul tău va capăta formele dorite. Pe măsură ce trec zilele, în schimb, entuziasmul începe să fie înlocuit de regretul că nu mai poţi mânca alimentele tale preferate. Nu-i așa că acest scenariu vă sună cunoscut?

   

  O cură mult prea strictă nu va da roade niciodată

  Dacă începi o cură de slăbire mult prea strictă, este posibil să şi renunţi la ea în scurt timp, în mod special după ce ai reuşit să dai jos câteva kilograme. Frenezia scăderii în greutate te va face să te întorci la stilul alimentar anterior curei, ceea ce se va dovedi complet greşit, deoarece nu numai că vei pune la loc toate kilogramele date jos, ci te vei trezi și cu câteva în plus, iar eforturile tale se vor duce pe apa sâmbetei.

  Cura de slăbire poate fi înlocuită cu un regim alimentar mai sănătos care te va ajuta să slăbeşti

  O metodă de slăbit responsabilă, sănătoasă şi care dă rezultate pe termen lung este nu neapărat o cură de slăbire, ci un regim alimentar mai sănătos. Un astfel de regim presupune renunţarea la mai multe alimente care îngrașă și care nu sunt deloc sănătoase, printre care se numără zahărul şi, implicit, dulciurile, sucurile carbogazoase, făinoasele (aşa cum sunt pâinea albă, pastele sau orezul), mâncărurile procesate (mezeluri sau preparate congelate), mâncarea de tip fast-food.

  Aceste alimente pot fi înlocuite cu fructe proaspete, cu legume crude sau gătite, dar şi cu mai multe sortimente de carne (pui, peşte, curcan), sucuri naturale de fructe, gustări sănătoase alcătuite din nuci şi seminţe. Nu este nimic prea complicat, iar rezultatele, chiar dacă se vor vedea puţin mai lent, vor fi de durată.

  Iată câteva sugestii pentru a nu transforma cura de slăbire într-o tortură:

  Încearcă cele 4 trucuri propuse de noi, prin care cura de slăbire poate fi uşor de ţinut!

  1. Nu renunţa de tot la alimentele care îţi plac

  Să elimini complet din alimentaţie o serie de alimente preferate nu este o metodă deloc sănătoasă pentru psihicul tău. Este chiar recomandat ca din când în când să te răsfeţi cu ceva şi chiar să te recompensezi pentru efortul depus. Răsfăţul poate fi strecurat într-o masă săptămânală, de preferat în weekend, când poţi să guşti dintr-un aliment interzis, cum ar fi ciocolata sau cartofii prăjiţi. Nu trebuie, însă, să abuzezi de aceste momente, ci doar să îţi satisfaci o poftă de moment, astfel încât silueta să nu fie supusă la grele încercări şi cura de slăbire să aibă, totuşi, rezultate.

  2. Renunţă să ţii o evidenţă draconică a caloriilor

  Calculul caloriilor atunci când ţii o cură de slăbire este un aspect important, dar nu deveni sclava calculelor caloriilor în momentul în care iei masa în timpul zilei. Psihicul va avea de suferit cel mai mult, iar regimul ţi se va părea o corvoadă. Ca să simplifici procesul socotelii aportului caloric, încearcă să îţi faci o listă cu alimentele care conţin cele mai multe calorii şi încearcă să le eviţi sau să le consumi cu moderaţie.

  3. Încearcă să fii sătulă în permanenţă

  Se găsesc destule variante de mâncăruri sănătoase şi gustoase care te pot ajuta să te simți sătulă. Carbohidraţi complecşi aşa cum sunt cerealele cu bob întreg, orez brun, ovăz, fructe şi legume, proteinele slabe de genul cărnii de peşte, pui, curcan sau vită şi grasimile sănătoase, omega 3, precum nuci şi seminţe, somon, macrou, avocado, sunt aliaţi de nădejde în lupta cu kilogramele.

  4. Fii organizată!

  Unul dintre cele mai apăsătoare momente ale zilei este cel în care vine seara, iar oboseala adunată peste zi, acasă sau la serviciu, îşi spune cuvântul. Cina poate fi alcătuită fie din ce găseşti prin frigider, sănătos sau nu. Îţi sugerez să fii destul de organizată în această perioadă a curei şi să îţi planifici din timp mesele, astfel încât frigiderul şi casa ta să fie mereu pline cu alimente sănătoase. Acordă multă atenţe şi gustărilor de peste zi, pe care trebuie să le ai mereu la îndemână, ca să nu fii tentată să mănânci tot felul de alimente nesănătoase, aşa cum sunt dulciurile sau alte gustări pline de calorii, coloranţi şi conservanţi.

   

  Aici găsiți 11 sfaturi simple pentru a scăpa de greutatea luată în timpul sarcinii.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa