Diete de slăbit pe termen lung. Scade 100 de calorii şi vei fi mai suplă

Raluca Dumitrică
diete de slăbit pe termen lung pahar
Cauți diete de slăbit pe termen lung? Când tai puţin câte puţin din caloriile pe care le consumi zilnic faci paşi mici către o slăbire eficientă.
  diete de slăbit pe termen lung pahar cu suc
  Diete de slăbit pe termen lung: în loc de cafea cu frișcă și zahăr, bea cafea simplă cu lapte de migdale, orez sau ovăz!

  Diete de slăbit pe termen lung. Un plan îţi va aduce rezultate sănătoase

  Când tai puţin câte puţin din caloriile pe care le consumi zilnic, adică aproximativ 100 de calorii, faci paşi mici, dar sănătoşi către o slăbire eficientă şi care nu îţi afectează negativ organismul. Ca să faci acest lucru trebuie să înlocuieşti unele alimente mai puţin sănătoase cu alimente mai sărace în calorii, dar la fel de gustoase. Așadar, este foarte bine dacă apelezi la diete de slăbit pe termen lung.

  Diete de slăbit pe termen lung – Cea mai simplă şi cea mai sănătoasă rețetă de slăbit

  Dacă vrei să scapi de kilograme bune, cu efort minim, dar pe o durată mai mare de timp, încearcă reţeta noastră de slăbit de cursă lungă. Este sănătoasă şi eficientă, iar specialiştii ne spun că, dacă reuşeşti să elimini din programul zilnic de alimentaţie 100 de calorii, poţi ajunge într-un an să slăbeşti aproximativ 5 kilograme. În cazul în care un an ţi se pare prea mult, gândeşte-te de câte luni încerci să scapi de 2-3 kilograme testând tot felul de regimuri frustrante, care nu dau rezultate. Iată care sunt alimentele ce pot fi uşor înlocuite, fără să renunţi la gustul lor care îţi place atât de mult, însă:

  Diete de slăbit pe termen lung – 1. Maioneza se înlocuieşte cu sos guacamole

  Nutriţionista Keri Gans, autoarea volumului The Small Change Diet, ne sfătuieşte ca, în loc de clasica maioneză pe care o punem într-un sandviș sau la o salată, să adăugăm 2 linguri de sos guacamole, făcut cu avocado. Dacă maioneza are nu mai puţin de 180 de calorii, cele 2 linguri de guacamole nu au mai mult de 45 de calorii.

  Diete de slăbit pe termen lung – 2. Omleta clasică e înlocuită cu omleta din albuşuri

  O omletă făcută din două ouă mari poate avea chiar 180 de calorii, dacă ne gândim că un ou are în jur de 93 de calorii. Poți renunţa la unul din cele două gălbenuşuri, păstrând albuşurile, şi bate-l împreună cu acestea. Reduci şi aşa din calorii!

  Diete de slăbit pe termen lung – 3. Cafeaua cu frişcă şi zahăr se poate înlocui cu cafea cu lapte

  Gustul dulce al unei cafele de 340 de ml cu frişcă şi zahăr îţi poate adăuga uşor 100 de calorii la meniul tău zilnic. Ca să scapi cel mai uşor de aceste calorii suplimentare bea cafea simplă căreia îi adaugi lapte de migdale, orez sau ovăz. Nu mai adăuga niciun îndulcitor, pentru că îţi va accentua pofta de dulce!

  Diete de slăbit pe termen lung – 4. Chipsurile se înlocuiesc cu popcornul

  Ţi-e poftă de ceva sărat? Uită de chipsuri! Poate că le iubeşti nespus, dar trebuie să ştii că sunt extrem de nesănătoase şi aduc calorii în plus. O pungă de chipsuri de 40 de grame poate să conţină mai mult de 200 de calorii, dar, ca să-ţi potoleşti pofta de sărat, poţi alege să mănânci popcorn. De exemplu, 3 ceşti de popcorn conţin în jur de 90 de calorii. Un alt pont este că cea mai bună variantă de popcorn este popcornul făcut în ceaun, nu la cuptorul cu microunde.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa