Beneficiile dansului. Te ajută să îți remodelezi corpul și să rămâi în formă

Raluca Dumitrică
Salsa beneficiile dansului
Beneficiile dansului. Puţină salsa face minuni pentru corp şi minte
Salsa beneficiile dansului
Beneficiile dansului. Puţină salsa face minuni pentru corp şi minte

Beneficiile dansului – Mergi la cursuri de dans pentru a te menţine în formă!

Dansul este una dintre activităţile complexe care reuşesc să-ţi aducă beneficii pe mai multe planuri. Ca să te bucuri şi tu de beneficiile dansului, printre care se numără şi pierderea kilogramelor în plus, înscrie-te la cursuri de dans şi vei putea elimina până la 286 de calorii pe oră. În afară de acest beneficiu vei putea să te şi deconectezi de la probleme, dar şi să-ţi tonifiezi corpul.

Dansul nu prea intră pe lista celor care îşi doresc să se apuce de sport. Cei mai mulţi se îndreaptă către clasicul fitness sau către orele de aerobic, la care renunţă chiar după primele şedinţe din pricină că li se par grele şi lipsite de interactivitate.

Dansul creează, însă, o formă pozitivă de dependenţă şi are efect nu doar asupra taliei şi musculaturii, ci şi asupra psihicului. Astfel, mişcarea pe muzică şi comunicarea cu partenerul tău de dans se îmbină pentru a furniza un rol benefic trupului şi minţii.

Beneficiile dansului. Nu te poţi plictisi de cursurile de dans

Elizabeth Larkam, reprezentant al American Council on Exercise, ne spune că, spre deosebire de alte sporturi, dansul face corpul să răspundă la muzică. Ritmul te face să continui chiar dacă ai obosit. Pe de altă parte, dansul oferă şi beneficii anti-aging în afară de faptul că te ajută să-ţi remodelezi zonele problemă. De exemplu, dansurile foxtrot şi merengue cresc circulaţia sanguină către creier şi te ajută să fii mai puţin tensionată.

Efortul pe care-l faci ascultând muzică, simţind ritmul şi amintindu-ţi paşii te ajută, totodată, să-ţi îmbunătăţeşti capacitatea de a face mai multe lucruri în acelaşi timp. Iar, conform unui studiu făcut în 2013 la Universitatea americană Oregon, persoanele care au dansat tango timp de 20 de minute au fost mai fericite şi s-au simţit mai relaxate decât cele care pur şi simplu au stat jos, pe margine, şi doar s-au uitat la dansatori.

Beneficiile dansului. E excelent în orice variantă!

Dacă vrei să ştii care e cea mai bună formă de dans, află că acest lucru depinde, fireşte, de preferinţele muzicale, dar şi de zonele pe care intenţionezi să ţi le redefinesti. Acestea sunt pe scurt avantajele celor mai populare stiluri de dans:

Dansuri de societate (tango, vals, fox-trot)
Ce efect au: reuşesc să tonifieze abdomenul, braţele şi musculatura spatelui, îmbunătăţind postura.
Calorii pierdute: aproximativ 190 de calorii pe oră.

Salsa şi swing
Ce efect au: cresc rezistenţa la activităţile sportive şi îmbunătăţesc coordonarea.
Calorii pierdute: aproximativ 286 de calorii.

Dansul oriental
Ce efect are: întăreşte şi defineşte abdomenul, dar reuşeşte să tonifieze şi musculatura braţelor.
Calorii pierdute: în jur de 286 de calorii.

Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa