Remodelarea corporală după sarcină

Cristina Călin, redactor
remodelarea corporală după naștere la Atelierul de Slăbit

Pe parcursul sarcinii, dar și după, mămicile se confruntă cu o mulțime de provocări și schimbări, în special la nivel fizic. Calitatea pielii scade, luăm în greutate, începe să apară sau să avanseze celulita în zona coapselor, iar după naștere pielea își pierde din elasticitate și tonus.

Indiferent că vorbim despre o naștere naturală sau prin cezariană, modificările apărute de-a lungul acestei perioade necesită timp de vindecare. Chiar dacă organismul este o “mașinărie” splendidă, corpul femeii, mai ales al celor care au avut o sarcină după vârsta de 30 de ani, are nevoie de puțin ajutor din exterior pentru a-și recăpăta forma dorită. 

Din fericire, tehnologiile avansate permit astăzi eficientizarea acestui drum prin efectuarea de tratamente corporale și proceduri de remodelare corporală rapide, nedureroase și care au rezultate vizibile încă de la primele ședințe. 

Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate este nevoie de o combinație de tratamente diferite, care abordează mai multe probleme precum: pielea lipsită de tonus, un ten încărcat, exces de pilozitate, riduri, grăsimea localizată, vergeturi sau celulită, pentru că procedurile se potențează reciproc, iar rezultatele se cumulează. Însă pentru asta este necesar să apelezi la expertiza unor specialiști care sa evalueze corect nevoile corpului tău și să creeze un plan de tratament adaptat stilului tău alimentar și de viață.

Înainte de a începe ședințele de orice fel este recomandat să mergi la un consult – diagnostic realizat de un specialist în remodelare corporală. El îți va spune de ce proceduri ai nevoie, câte ședințe vor fi necesare pentru a obține rezultatele dorite și mai ales, ce ai voie și ce nu după sarcină.

Ce proceduri de remodelare corporală putem face imediat după naștere?

Vestea bună este că există proceduri ce pot fi efectuate începând cu prima lună după naștere, spre exemplu drenajul limfatic efectuat mecanic, doar în zona picioarelor, și ședințe scurte de radiofrecvență în zona brațelor sau a picioarelor. Aparatura avansată ce îmbină mai multe proceduri, poate fi utilizată începând cu luna a 6-a după naștere sau atunci când se introduce diversificarea. 

Dacă pe perioada sarcinii, acumularea de lichide a fost vizibilă, drenajului limfatic este recomandat începând cu săptămâna 4 după naștere. Este bine să eliminăm excesul de lichide pentru o mai bună funcționare a organismului, pentru curățarea celulelor, dar și pentru redobândirea stării de bine.

Radiofrecvența corporală hexapolară este o soluție ingenioasă de eliminare a celulitei și a vergeturilor, iar rezultatele sunt vizibile încă de la primele ședințe. Totuși, pentru a te bucura de rezultate pe termen lung, este nevoie de perseverență și determinare pentru a urma un plan de tratament complex, cu mai multe ședințe. În plus, este esențial să asculți sfatul specialiștilor cu privire la îngrijirea post-tratament.

Apariția unui strat adipos suficient încât să creeze complexe, însoțit de vergeturi și/sau piele lăsată, poate creea o imagine de sine distorsionată, iar aici intervin specialiștii în remodelare corporală. 

Criolipoliza realizată cu cel mai performant dispozitiv, CoolTech, este de departe cel mai eficient tratament pentru a reduce grăsimea localizată, acea grăsime de care care nu dispare așa ușor. Procedura are efectul unei liposucții, însă este non-invazivă, nedureroasă, înlătură permanent depunerile de grăsime inestetice de pe corp prin înghețarea controlarea a celulelor grase la -8 grade Celsius și elimină circa 30% din grăsimea din zona tratată. Acest lucru se traduce prin pierderea a până la 6 centimetri și diminuarea vizibilă a circumferinței zone tratate. 

Pentru a obține rezultate și mai bune, criolipoliza poate fi combinată cu radiofrecvența medicală, tratament corporal care îmbunătațește fermitatea și elasticitatea pielii, reduce grăsimea localizată și elimina celulita. Se recomandă ca cele două proceduri să fie efectuate la 6 luni după naștere. În cazul în care medicul ginecolog aprobă, ele pot fi efectuate chiar și mai devreme. 

Cum tratăm celulita după sarcină?

Așa cum ai observat deja, pe parcursul sarcinii celulita din zona coapselor avansează și din păcate fără un ajutor din exterior problema nu se rezolvă de la sine după naștere. Vizitele regulate la Atelierul de Slăbit te pot ajuta să-ți recapeți încrederea în tine și formele mult dorite. Clinica deține cele mai performante tehnologii ce luptă împotriva celulitei și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, VelaShape 3 fiind cel mai performant aparat de pe piață. 

Poți începe ședințele de VelaShape în momentul în care alăptarea nu mai este exclusivă, iar rezultatele se pot observa încă de la prima ședință: pielea este mult mai hidratată, elastică si are un aspect mult îmbunătățit.

Cum scăpăm de vergeturile apărute în timpul sarcinii?

Creșterea în greutate și modificările hormonale din sarcină determină distrugerea celulelor de colagen și întinderea forțată a țesutului conjunctiv, ceea ce duce la apariția vergeturilor. Nu-ți face griji, studiile arată că peste 80% din femeile însărcinate sau care au născut se confruntă cu această problema, având în vedere că în toată această perioadă pielea se întinde și se rupe pe alocuri pentru a crea spațiul necesar dezvoltării bebelușului. În general, primele vergeturi apar în a șasea lună de sarcină, când fătul se dezvoltă din ce în ce mai mult și odată cu el și corpul mamei este nevoit să se adapteze. 

Vergeturile timpurii, recente, sunt maronii, violacee sau rozalii și pot fi eliminate mai ușor. Odată cu trecerea timpului însă, acestea devin albicioase și sunt mai dificil de tratat. 

Tratamentele care pot estompa aceste vergeturi sunt nenumărate, însă cele mai bune rezultate pot fi obținute cu ajutorul Microneedling-ului sau mezoterapia fracționată cu Nanopore Stylus, cel mai performant dispozitiv de acest tip, disponibil la Atelierul de Slăbit.

Prin realizarea micro-perforațiilor în piele se activează procesul natural de regenerare, este stimulată producția de colagen nou și elastină, esențiale pentru o piele elastică și lipsită de vergeturi.  Aceste proceduri pot fi efectuate începând cu luna a 6-a după naștere, când zona de interes și-a revenit parțial la dimensiunile normale. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa