Pastile de slăbit moderne – ajută sau înlocuiesc o dietă?

Daniela Ionita
pastile de slabit

Subiectul pastilelor de slabit este unul destul de sensibil. O mare parte din istoria acestor instrumente de slabit este caracterizata de incertitudine, de elemente chimice nesanatoase si de efecte secundare negative, deseori chiar periculoase pentru organism. Totusi, lucrurile s-au schimbat putin.

In ziua de astazi, ai la dispozitie o gama tot mai diversificata de pastile de slabit moderne. Acestea incearca sa redefineasca atat modul in care sunt percepute, cat si modul in care functioneaza – o sarcina destul de dificila, nu-i asa?

Ei bine, aspectele esentiale nu mai sunt atat de stricte, precum in cazul pastilelor de slabit traditionale. Cele moderne, pentru a-ti oferi un raspuns direct, au rolul de a ajuta o dieta – totusi, o mare parte din acest ajutor trebuie sa vina din partea persoanei care doreste sa slabeasca, desigur.

Cum se prezinta pastilele de slabit moderne?

Dupa cum a fost mentionat, pastilele de slabit moderne au rol de a ajuta dietele sau curele de slabire. Astfel, nu trebuie sa te astepti la ingrediente speciale sau substante chimice complexe. De exemplu, cele mai simple – dar si mai eficiente substante – care pot fi gasite in aceste pastile de slabit moderne sunt cafeina, fibrele naturale, precum si diferite extracte naturale, precum cel de ardei cayenne.

Evident, aceste ingrediente au un lucru in comun – si anume faptul ca promoveaza arderea depunerilor de grasime.

Astfel, pastilele de slabit moderne devin simple, dar eficiente, suplimente alimentare. Acestea au rolul de a imbunatati efectul unei diete sau de a-ti ajuta corpul sa treaca mai usor prin perioada de inceput a unei cure de slabire.

Pot inlocui pastilele de slabit o dieta?

Nu – in niciun caz. Un aspect pe care pun accentul foarte multi doctori si dieteticieni este faptul ca persoanele care doresc sa slabeasca trebuie mai intai sa fie dispuse sa depuna eforturile necesare pentru a slabi din punct de vedere alimentar si al stilului lor de viata.

Aceste pastile de slabit moderne isi pierd eficacitatea daca nu apar schimbarile necesare la nivelul alimentatiei, programului de somn si frecventei exercitiilor fizice. Astfel, pastilele de slabit nu pot inlocui o dieta – dar pot servi cu siguranta drept roti ajutatoare pentru una, mai ales atunci cand faci tranzitia de la un stil de viata haotic la unul sanatos, marcat de un plan alimentar echilibrat.

Ce trebuie sa faci pentru a garanta eficienta acestor pastile de slabit?

Daca planuiesti sa consumi pastile de slabit moderne (desigur), trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • Abordarea unei diete sanatoase, echilibrate, bazata pe un aport adevcat de calorii, dar mai ales pe consumul unei doze recomandate de vitamine, nutrienti si minerale;
  • Activitate fizica realizata in mod frecvent, pentru a favoriza arderea depunerilor de grasime intr-un mod natural si eficient;
  • Un program fix care sa implice cel putin opt ore de somn in fiecare noapte;
  • Un program fix de mese care sa nu implice infometarea sau evitarea anumitor mese din zi;
  • Eliminarea obiceiurilor nesanatoase din viata ta – gustari inoportune, alimente fast-food, etc.

Dupa cum poti observa, aceste pastile de slabit sunt doar un alt element pe lista de lucruri care te pot ajuta sa slabesti intr-un mod eficient si sanatos. Ele nu sunt un produs minune si nu vor putea inlocui niciodata alimentatia sanatoasa sau exercitiile fizice realizate in mod frecvent.

Cel mai bun exemplu in aceasta situatie este dieta NUPO, dieta care cuprinde atat produse care pot pune bazele unei alimentatii sanatoase, cat si pastile de slabit moderne, bazate pe ingrediente care ajuta alte elemente ale dietei.

De exemplu, un tip de pastile contine fibre naturale solubile in apa, acestea avand rolul de a oferi satietate stomacului timp mai indelungat, lucru de mare ajutor la inceputul dietei, atunci cand incerci sa reduci aportul de calorii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa