Exerciţii mentale pentru siluetă. Învață-le de la Gisele Bündchen!

Raluca Dumitrică
Gisele Bundchen exerciții mentale
Știai că anumite exerciții mentale te pot ajuta să îți păstrezi silueta?
  Gisele Bundchen exerciții mentale
  Gisele Bündchen şi-a recăpătat forma fizică şi cu ajutorul unor exerciții mentale

  Exerciții mentale pentru siluetă – Supermodelul brazilian ne explică legătura dintre psihic și fizic

  Unul dintre cele mai renumite modele ale ultimului deceniu, Gisele Bündchen, cunoscută mai bine de mame în ultimul timp datorită promovării de către aceasta a naşterii naturale şi a alăptatului, a declarat că meditaţia și anumite exerciții mentale au un rol foarte important în păstrarea siluetei sale. Meditaţia a fost de mare ajutor pentru Gisele în timpul sarcinii, pe perioada travaliului şi chiar şi după naştere, când supermodelul a revenit rapid la dimensiunile de invidiat.

  Tot meditaţia a ajutat-o, împreună cu o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, dar şi cu o rutină sportivă regulată, să-şi pună ordine în gânduri şi să aibă o percepţie corectă în legătură cu trupul său. Astfel, kilogramele acumulate în timpul sarcinii au fost eliminate mai uşor.

  Poate că nu ştiai, încă, dar află că există o serie de exerciţii mentale pentru siluetă pe care le poţi face doar cu puterea minţii! Tot ce trebuie să faci este să transformi meditaţia într-un prilej de reflecţie asupra aspiraţiilor tale fizice şi iată cum poţi să pui în aplicare acest lucru:

  Exerciții mentale pentru siluetă – 1. Imaginează-ţi că mănânci doar ceea ce ţi-a recomandat medicul nutriţionist. Dacă reuşeşti să faci acest lucru vei putea să pui în aplicare regulile mentale cu care te-ai obişnuit deja.

  2. Proiectează-ţi propriul corp la greutatea ideală. În momentul în care eşti convinsă că poţi ajunge la acea greutate, atunci vei fi motivată să duci la bun sfârşit scopul propus.

  Exerciții mentale pentru siluetă – 3. Fă o lista mentală cu activităţile pe care le vei face în momentul în care vei scăpa de kilogramele în plus. Dacă există ceva ce nu poţi face în prezent din pricina greutăţii, imaginează-ţi că vei putea face acel lucru atunci când vei ajunge la greutatea dorită.

  4. Încearcă să te relaxezi. Dacă eşti stresată şi distrată, n-ai nicio şansă să îţi poţi controla gândurile.

  Exerciții mentale pentru siluetă – 5. Fă un exerciţiu şi imaginează-ţi că eşti îmbrăcată cu ceva ce ai vrut întotdeauna să porţi. Dorinţa de a purta hainele îndrăgite este chiar un motiv universal pentru a slăbi. Dacă-ţi creezi o imagine mentală despre cum vei arată în acele articolele vestimentare, aceasta poate să fie ajutorul tău motivaţional.

  6. Gândeşte-te că îţi place să faci sport. Cu cât îţi imaginezi mai mult acest lucru, cu atât vei putea să ai şi iniţiativă în această direcţie.

  Exerciții mentale pentru siluetă – 7. Elimină orice gând negativ care te-ar putea măcina psihic. Alege ca pe parcursul meditaţiei să ai o viziune pozitivă şi optimistă asupra felului în care arată corpul tău.

  8. Obiceiurile nesănătoase trebuie să dispară din viaţa ta, chiar dacă în primă fază doar mental. Dacă te gândeşti la alimente neindicate poţi să-ţi stimulezi mai mult apetitul.

  Exerciții mentale pentru siluetă – 9. Învaţă să respiri profund şi să te calmezi. Când eşti calmă, cu adevărat relaxată şi stăpână pe corpul şi mintea ta, vei putea să ai o imagine mult mai clară în legătură cu lucrurile pe care le poţi face pentru propria persoană.

  Daniela Mihalcea/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa