Cu mai multă atenţie la alimentaţie vei reuşi să îţi hidratezi pielea uscată
Te întrebi de multe ori de ce ai pielea uscată şi te gândeşti că cel mai probabil acest lucru se datorează moștenirii tale genetice sau îngrijirii necorespunzătoare. Află că nu numai genele sau cosmeticele sunt responsabile de pielea uscată, ci şi alimentaţia ta. Excesul de cafea, alcool sau carne și lipsa fructelor şi legumelor din dietă îţi pot deshidrata pielea. Poţi preîntâmpina toate aceste probleme având mai multă grijă de alimentaţia ta!
Consumă alimente care conţin acizi graşi ca să nu mai ai pielea uscată
Acizii esenţiali graşi care protejează stratul lipidic al epidermei, stratul de la suprafaţă, care se descuameaza rapid, sunt indispensabili pentru pielea uscată. Include în meniu acizi sănătoşi că omega 3 şi omega 6, care contribuie la o structură sănătoasă a membranelor celulelor şi construiesc bariera de uleiuri naturale a pielii.
Omega 3 se găsește în peste (somon, macrou, sardine), dar şi în seminţe de in sau nuci.
Omega 6 există în uleiurile vegetale (făcute din seminţe de struguri, seminţe de in, seminţe de floarea soarelui), dar şi în pui sau în cereale.
Cum scapi de pielea uscată – Alege sucurile naturale
Pielea este hidratată şi protejată de radicalii liberi cu ajutorul sucurilor proaspete şi al fructelor care sunt bogate în apă. Fructele sunt bogate şi în antioxidanţi, care repara şi hrănesc celulele deshidratate, iar dacă mănânci fructele cu tot cu coajă cu tot, vei avea parte de o sursă de bioflavonoizi. Optează foarte des pentru citrice, care ajută pielea să producă colagen, foarte util petru a avea un ten întinerit şi proaspăt.
Ai pielea uscată? Include cât mai multe salate în meniu
Salatele nu mai sunt de multă vreme doar apanajul celor care se află la dietă, ci şi al celor care îşi doresc să aibă o piele frumoasă. Fă-ţi salate cât mai variate cu spanac, broccoli, varză, salată romană, salată iceberg, varză de Bruxelles sau kale şi vei beneficia din plin de fitochimicalele importante care dărâmă radicalii liberi ce usucă pielea.
Salatele ar trebui alese şi pentru că detoxifiaza organismul, curățând pielea îmbibată cu toxine.
Nu uita de fier ca să nu ai pielea uscată!
Fierul este un mineral care împinge afară din organism chimicale toxice venite de la fumul de ţigară, hormonii de stres şi alţi factori de mediu, responsabili pentru uscăciunea pielii. Nu trebuie să consumi prea mult fier, însă, deoarece acesta poate inhiba absorbţia unor vitamine şi nutrienţi, vitale pentru hidratare. Necesarul zilnic de fier este de 15 de miligrame pentru femeile până în 50 de ani, în timp ce femeile însărcinate au nevoie de 30 de mg de fier pe zi.
Fierul se găseşte în legumele cu frunze verzi, dar şi în seminţele de dovleac, legume, pâine integrală sau în fructe uscate.
Și, bineînțeles, nu uita să bei apă cu cap!
Andreea Marinescu/andreearaicu.ro