De ce trebuie să fim atenţi la consumul de sâmburi de caise

Iulia Mirică

De ce e bine să consumi sâmburi de caise?

Sâmburii de caise, sau semințele găsite în centrul fructelor, dispun de un nivel ridicat de B17. Sunt multe persoane care păstrează acești sâmburi de caise după consumul fructelor, gândindu-se la beneficiile pe care le-ar putea avea consumul acestora asupra organismului uman. Deși nu este tehnic o vitamină, B17 este considerată ca atare. Suplimentele sănătoase de vitamine din complexul B17, cunoscute și sub numele de amigdalină, au proprietăți utile pentru reducerea durerilor asociate cu artrita și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, atributele cele mai frecvent corelate cu amigdalina gravitează în jurul luptei împotriva cancerului și prevenirii apariției acestuia.

Sâmburi de caise împotriva cancerului

Amigdalina extrasă din sâmburii de caise a început să fie folosită de la începutul anilor 1950, pentru a crea o versiune modificată chimic a B17, cunoscută sub numele de Laetrile. Deși numele acestora sunt de obicei interschimbabile, amigdalina și Laetrile nu posedă calități identice. Laetrile este cunoscut pentru afirmația că ucide celulele canceroase, lăsând în urmă celulele normale neafectate.

Concluziile cercetărilor despre sâmburi de caise

Rezultatele unui studiu clinic efectuat între 1979 și 1981 a arătat că utilizarea substanței Laetrile nu a fost un mijloc eficient pentru tratarea cancerului. De fapt, în termin de trei luni de la începerea studiului, 91% dintre cei care au luat parte la acest proces, au observat o progresie a cancerului. Așadar, cercetătorii au ajuns la concluzia că sâmburii de caise nu sunt un tratament eficient pentru cancer.

Problema cianurii din sâmburii de caise

Practica de a mânca un număr mare de sâmburi de caise în fiecare zi ca un mijloc de a lupta împotriva cancerului a supraviețuit în mare măsură datorită dovezilor anecdotice. Cu toate acestea, nu numai că ingestia de sâmburi de caise este ineficientă împotriva cancerului, aceasta prezintă un risc suplimentar asupra sănătății atunci când sunt consumați în abundență. Potrivit cercetărilor, nivelurile de cianură conținute de sâmburii de caise prezintă un risc pentru sănătate. Societatea Americană a Cancerului susține că B17 consumat în combinație cu un nivel ridicat de vitamina C crește cantitatea de cianură lansată în organism. Cantitățile sigure de amigdalină pentru fiecare persoană în parte depind de vârsta și de alte trăsături ale persoanelor, dieta și starea generală de sănătate.

În orice caz, cel mai bine este să consultați un medic înainte de a consuma sâmburi de caise.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa