Cură de detoxifiere cu lămâie

Iulia Mirică
detoxifiere-cu-lamaie-totul-despre-mame

De ce să alegeți cura de detoxifiere cu lămâie?

Cura de detoxifiere cu lămâie este o dietă de curățare, care are ca rezultat pierderea în greutate într-o perioadă de aproximativ o săptămână.

Lămâile au un conținut bogat de vitamine și antioxidanți, care ajută la detoxifierea organismului uman. Acestea fiind spune, este vital să introduceți citricele precum lămâi, lime, kiwi, grapefruit și portocale în dieta de zi cu zi. În ciuda popularității sale recente, cura de detoxifiere cu lămâie există de peste 50 de ani. Dieta pe bază de limonadă a fost dezvoltată prima dată de Stanley Burroughs. Dieta acționează prin curățarea organismului de materialele toxice, ducând la pierderea în greutate accelerată. Motivul pentru care este o dietă atât de rapidă este restricția severă a aportului caloric într-un interval scurt de timp. Multe persoane care aleg această detoxifiere cu lămâie își doresc să piardă multe kilograme într-un interval scurt de timp.

Cât timp trebuie urmată cura de detoxifiere cu lămâie?

Cura aceasta este o dietă de detoxifiere pentru 10 zile, care implică o dietă strictă bazată pe lămâie, apă, sirop de arțar și piper cayenne. Nu ar trebui să fie urmată pentru o perioadă mai îndelungată, deoarece poate prezenta riscuri pentru sănătatea organismului, printre care se numără și deshidratarea. Combinația aceasta de ingrediente ajută corpul să elimine orice toxine care s-au acumulat, în timp ce curăță întregul sistem.

Rețetă de limondă pentru detoxifiere cu lămâie

Pentru a prepara limonada pentru această cură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
2 linguri de sirop de arțar natural
1/10 lingură de piper cayenne măcinat
230 mililitri de apă călduță (purificată, nu distilată)

Zahărul melasă sau nectarul de agave este un substitut excelent, dacă nu reușiți să găsiți sirop de arțar bio. Deoarece melasa și nectarul de agave au un indice glicemic scăzut, acestea sunt primele opțiuni pentru persoanele care suferă de diabet și doresc să realizeze această cură de detoxifiere cu lămâie. De asemenea, siropurile artificiale nu sunt înlocuitori valizi, deoarece sunt pline de arome artificiale, conservanți și, de multe ori, sunt realizate din sirop de porumb cu un conținut ridicat de fructoză.

Limonada se combină cu mâncarea sănătoasă

Ar trebui să consumați între 6 și 12 pahare cu limonadă în fiecare zi. Beți acest preparat atunci când vă este foame. De asemenea, este indicat să consumați lichidul îndată ce îl preparați, pentru a preveni înmuierea piperului și transformarea băuturii într-una foarte picantă. Pe lângă această limonadă, este recomandat să introduceți în dietă alimente care nu sunt prelucrate și nu includ carne sau produse lactate. Lămâile folosite pentru această cură ar trebui să fie proaspete, la temperatura camerei, deoarece acestea reuşesc să ofere cele mai multe enzime pentru detoxifierea organismului.

Efecte secundare ale curei de detoxifiere cu lămâie

În timpul detoxifierii, este normal să experimentați o oboseală ușoară și posibile erupții pe piele. Acestea sunt raspunsurile naturale ale corpului la eliberarea și eliminarea toxinelor din organism. Este recomandat să creșteți durata dușurilor și să vă spălați mai des pe față, pentru a ajuta coprul să elimine uleiurile și toxinele care sunt excretate prin piele.

Citește și:

Detoxifiere cu suc de sfeclă roşie
În căutarea energiei pierdute: program de detoxifiere după vacanţă
5 sucuri detox pentru primăvară

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa