Cum scapi de grăsimea de pe brațe

Adriana Moscu
grasimea-de-pe-brate-totul-despre-mame

Grăsimea de pe braţe poate deveni o amintire în 2016!

Dacă în 2016 vrei să îmbraci mult mai des decât anul acesta o rochie fără mâneci sau pur și simplu îți dorești brațe mai suple, iată află câteva ponturi despre cum să scapi de grăsimea de pe brațe!

În cazul în care ai trecut printr-o naștere sau mai multe, ai o activitate sedentară sau pur și simplu nu mai ești la prima tinerețe, e foarte probabil ca brațele tale să nu mai arate la fel de sculptate ca cele ale unei statui grecești. Și, chiar dacă mai ai două luni de iarnă în față, nu știi niciodată când se ivește, pe nepusă masă, ocazia (sau chiar necesitatea) de-a purta o rochie elegantă, fără mâneci, la vreun eveniment cu pretenții. Așa că nu e niciodată prea devreme să te gândești să îți recapeți suplețea brațelor și să scapi rapid de grăsimea inestetică depusă cu timpul pe aceste zone la vedere. Vezi mai jos 8 exerciții la îndemână, pe care le poți executa acasă, cu rezultate optime, în cel mai scurt timp. Sunt exerciții pe care, dacă le repeți cu regularitate, te pot scăpa de cel puțin 1-2 kilograme pe fiecare braț:

1. Flotări paralele

Vei avea nevoie de un scaun stabil pentru a efectua acest exercițiu. Așază mâinile la lățimea umerilor pe marginea scaunului, în timp ce posteriorul este paralel cu scaunul. Ține picioarele îndoite pe podea, la lățimea umerilor, iar spatele să fie drept, apropiat de scaun. Îndreaptă brațele, dar păstrează mereu coatele ușor îndoite. Apoi îndoaie încet coatele și coboară corpul spre podea, până când brațele sunt la un unghi aproximativ de 90 de grade (e momentul în care trebuie să simți tensiune în tricepși). Apasă cu brațele și împinge-te înapoi, până la poziția inițială. Repetă de 10-15 de ori.

2. Flotări la sol

Stai cu fața spre podea, cu brațele sprijinite la nivelul umerilor. Ține coatele apropiate de corp, apoi coboară ușor corpul. Revino la poziția inițială. Dacă ți se pare prea greu, schimbă poziția de start: îndoaie genunchii și atinge podeaua cu ei. Repetă de 10-15 de ori.

3. Întărirea tricepșilor pe spate

Pentru acest exercițiu ai nevoie de greutăți de 1-2 kg. Așază-te pe podea cu câte o greutate în fiecare mână și atinge podeaua cu genunchii și degetele de la picioare. Îndoaie partea superioară a corpului și poziționează posteriorul în spatele șoldurilor, apoi îndoaie coatele la unghi de 90 de grade. Extinde ambele brațe înapoi, cu palmele orientate față în față. Simte tensiunea din tricepși și revino la poziția inițiala. Fă 3 seturi de 8-10 repetări.

4. Extensii pentru tricepși

Poți face acest exercițiu stând în picioare sau culcată pe podea. Vei avea nevoie de 1-2 kg de greutăți.

Dacă stai întinsă pe podea:

Ridică brațele deasupra pieptului. Păstrează coatele ușor îndoite, nu rigide. Îndoaie coatele la 90 de grade, astfel încât greutățile să ajungă la podea. Coatele ar trebui să fie corect poziționate de fiecare parte a capului. Ridică mâinile, pentru a reveni la poziția de pornire. Repetă de 15 ori.

Dacă stai în picioare:

Flexează genunchii, nu-i ține rigizi. Îndreaptă brațele în timp ce coatele sunt poziționate pe lângă urechi. Acum îndoaie coatele la 90 de grade, apoi scutură tricepșii pentru a întări brațele. Repetă de 15 ori.

5. Aplecări în față

Depărtează picioarele la lățimea umerilor. Îndoaie genunchii și trunchiul înainte, mai sus de șolduri. Păstrează coloana vertebrală fixă, fără să îndoi spatele. Mâinile tale ar trebui să fie direct sub umeri. Acum îndoaie coatele din spate, în timp ce ridici brațele spre părțile laterale ale pieptului (omoplații ar trebuie să se apropie unul spre celălalt). Coboară încet greutățile într-o mișcare controlată și simte tensiunea în tricepși. Repetă de 15 ori.

6. Ridicări pe un braț

Întinde-te pe partea stângă, în timp ce genunchii sunt ușor îndoiți. Așază mâna stângă pe umărul drept. Apoi, apasă palma dreaptă în podea, până devine rigidă și ridică partea superioară a corpului. Repetă de 10 ori, și schimbă brațul.

7. Extensia tip “avion”

Așază-te cu fața în jos și extinde brațele în afară, la nivelul umerilor, cu palmele cu fața spre podea. Poziționează brațele astfel încât omoplații să fie așezați unul spre celălalt și ridică brațele, picioarele, și pieptul de pe podea – toate concomitent. Numără până la unu, apoi așază-te la loc, pe podea. Relaxează-te. Repetă de 10-15 ori. 

8. Flotări în forma literei “T”

Așază-te pe podea, în poziție de flotare, cu brațele drepte, poziționate la nivelul umerilor. Coboară spre podea. Pe măsură ce te ridici din nou, rotește partea dreaptă a corpului în sus, ridică brațul drept și răsucește-te pe călcâiul piciorului stâng. Îndreaptă brațul drept astfel încât vârfurile degetelor să indice tavanul. Menține postura timp de o secundă înainte să revii la poziția de flotare. Repetă figura și pe partea stângă. Fă cinci astfel de repetiții.

Citeşte şi:
6 destinaţii româneşti de vacanţă pentru familiile pasionate de sporturi de iarnă
Kate Winslet recunoaşte că suferă de incontinenţă urinară
Prinţesele îşi iau copiii de la grădiniţă cu bicicleta!
Ceaiuri care ard grăsimile

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa