Ceaiuri care te ajută să slăbești

Iulia Mirică
ceaiuri-pentru-slabit-totul-despre-mame

Ceaiuri naturale care te ajută să slăbești

O cană aburindă cu ceai este băutura perfectă pentru a liniști o durere de gât, pentru a ne încălzi în zilele de iarnă sau a însoți o felie generoasă de prăjitură în zilele în care avem nevoie de alint. Însă există anumite ceaiuri care te ajută să slăbești (bine, cu condiția să nu fie însoțite de prăjitură!).

Fiecare dintre ceaiurile de mai jos are diferite proprietăți magice care te ajută să pierzi kilogramele în plus, însă sunt indicate și pentru reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă și a diabetului. Iată 4 ceaiuri care te ajută să slăbești:

Ceai verde pentru slăbit

Înainte de a face exerciții, puteți profita de beneficiile care te ajută să slăbești ale ceaiului verde. Într-un studiu recent, care a durat 12 săptămâni, participanții care combinau o rutină zilnică de 4-5 căni de ceai verde cu o sesiune de antrenament de 25 de minute reușeau să slăbească aproape cu un kilogram mai mult decât cei care nu consumau ceai verde. Compușii din ceaiul verde care se numesc catechine și care accelerează capacitatea ficatului de a transforma grăsimea din celulele adipoase în energie.

Ceai de mentă pentru slăbit

Ceaiul de mentă este perfect pentru că înlătură poftele culinare. Umpleți un pahar cu ceai de mentă și așteptați să-ți facă resimțite efectele. În timp ce anumite arome pot declanșa foamea, altele pot suprima pofta de mâncare. Un studiu publicat în Jurnalul de Neurologie și Ortopedie a constat că persoanele care miroseau mentă o dată la două ore au reușit să slăbească aproximativ 2 kilograme pe lună.

Ceai alb pentru slăbit

Acest tip de ceai de ajută să slăbești datorită faptului că previne celule noi de grăsime să se formeze. Ceaiul alb este uscat natural, de cele mai multe ori sub lumina soarelui, ceea ce-l transformă în cel mai puțin prelucrat ceai și cea mai bogată sursă de antioxidanți dintre ceaiuri. Un studiu publicat a arătat că ceaiul alb poate stimula lipoliza (descompunerea grăsimilor) și bloca adipogeneza (formarea de celule grase), datorită nivelurilor ridicate de ingrediente care sunt active pe celulele de grăsime.

Ceai Rooibos pentru slăbit

Ceaiul acesta reglează hormonii care depozitează grăsimea. Ceaiul Rooibos este făcut din frunzele plantei denumite arbust roșu, care este cultivat exclusiv într-o regiune din Africa de Sud, aproape de Cape Town. Ceea ce face acest ceai perfect pentru slăbit este compusul său – un flavoid unic și puternic, denumit Aspalathin. Cercetările au arătat că acest compus poate reduce hormonii de stres care declanșează foamea și stimulează depozitarea grăsimilor, fiind legat și de hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, rezistența la insulină și la diabetul de tip 2.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa