5 sucuri detox pentru primăvară

TOTUL DESPRE MAME

5 băuturi pe bază de fructe și legume pentru eliminarea toxinelor

Ana Ghica

 

Vine, vine primăvara şi noi, mamele, ne gândim, aproape obsesiv uneori, ce să facem ba să arătăm mai bine, ba să ne simțim mai bine, ba să avem mai multă energie. Ei bine, Ana Ghica, bloggeriţa de la Crazy Good Raw, are o soluție la problemele noastre și ne recomandă un regim de detoxifiere cu care să ne începem primăvara.

Privind-o pe Ana cu câtă energie jonglează cu programul aglomerat al fiicei sale, cu magazinul virtual cu produse bio de care se ocupă –  Super alimente – şi cu viața de familie în general, ai putea crede că a descoperit o cheie magică și nu se lasă epuizată de cotidian. „Ca mame ale secolului 21 trebuie să fim capabile să ne dedicăm familiei şi carierei, dar şi persoanei noastre în acelaşi timp, iar experienţa proprie mi-a arătat că, deşi poate începe ca un mic calvar, detoxifierea este un instrument demn de pus în arsenalul nostru” spune Ana, pasionată de regimul raw vegan.

Iată cinci reţete de sucuri din legume şi fructe propuse și preparate de Ana, care nu doar că sunt delicioase, dar şi ajută la curăţarea ficatului şi grăbesc eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul anilor.

 

1. Limonada cu ghimbir şi goji berries

Cum se face? Stoarce două lămâi şi pune sucul rezultat în blender. Adaugă o mână de goji berries şi 1 cm şi jumătate de rădăcină de ghimbir ras.

Cu foarte puţină apă plată, pune blenderul în funcţiune la putere maximă până când fructele goji se omogenizează bine cu lichidul. Completează cu apă până la 1 litru şi îndulceşte la sfârşit cu 2 linguri de miere sau nectar de agave.

Limonadă cu ghimbir și goji

Tipsurile Anei: Ghimbirul este cunoscut de peste 2.000 de ani ca un aliment de încălzire. Studii medicale recente au arătat că reduce inflamaţia din organism, ajută la reducerea oricărui tip de durere şi la reglarea zahărului din sânge. Pentru că e extrem de bogat în antioxidanţi, ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi la îmbunătăţirea digestiei. Prin efectul său de încălzire, ghimbirul ne face să transpirăm mai intens – o cale sigură de eliminare a toxinelor.

De asemenea, sucul de lămâie este foarte bogat în vitamina C, care ajută ficatul – organul principal responsabil de procesarea toxinelor din mâncare. Iar fructele goji au un nivel incredibil de antioxidanţi şi polizaharide – doi recunoscuţi agenţi antiîmbătrânire.

 

Cocktail multivitamine

2. Cocktail cu multivitamine naturale

Cine nu are nevoie de o doză bună de multivitamine? Mai ales când vine sub forma unui suc extrem de delicios? Încearcă reţeta aceasta şi cu siguranţă te vei îndrăgosti de acest cocktail plin de minerale şi vitamine.

Cum se face? Stoarce 2 morcovi mari, 2 mere zemoase, un sfert de lămâie cu tot cu coajă (spălată în prealabil cu apă şi bicarbonat de sodiu) şi 2 cm de rădăcină de ghimbir.

Tipsul Anei: Toarnă sucul rezultat peste câteva cuburi de gheaţă, dacă preferi licori răcoroase. Pune la îndemână această rețetă pentru la vară.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa