5 poziții de yoga pentru femeile stresate

Daniela Ghiorghe

Mamele din ziua de azi au o viață foarte plină și complicată. Trebuie să jongleze cu succes cariera, treburile casei și să aibă grijă de copii. De cele mai multe ori se pierd printre scutece, întâlniri de joacă, hrănit, muncă, lipsa somnului și menținerea relației cu partenerul de viață. Tocmai de aceea mai jos găsești 5 poziții de yoga pentru mamele stresate, care te vor ajuta să iei o pauză și să te relaxezi, potrivit babycenter.com.

Așadar, data viitoare când vei simți că viața ta este un haos complet și că nu ai cum să faci ceva în privința asta, ia o pauză și încearcă aceste 5 poziții de yoga pentru mamele stresate. În mod sigur te vor face să te simți mai bine.

Poziția lotusului

De cele mai multe ori, când suntem stresate sau copleșite, uităm să respirăm. 5 minute de meditație în care suntem atente la respirația noastră ne ajută să ne reconectăm cu trupul nostru. Trebuie doar să stăm pe șezut, cu picioarele încrucișate, palmele pe genunchi și să respirăm.

Poziția pisicii

Dacă copilul tău este mic înseamnă că petreci foarte mult timp aplecată, pentru a avea grijă să nu pățească ceva sau să fii la nivelul lui. Nu contează motivul pentru care ajungi acolo, pentru că este o ocazie ideală ca să te așezi în genunchi, cu palmele pe linia picioarelor și privirea în jos. Apoi inspiră și arcuiește spatele în sus, iar bărbia cât mai aproape de piept. Când expiri, spatele se lasă în jos iar bărbia se duce sus.

Poziția cobrei

Dacă tot ești pe podea, este ar fi păcat să nu încerci și poziția cobrei, care te ajută să îți îndrepți spatele, mai ales după ce ai cărat sacoșele de cumpărături, copilul sau ai stat la birou. Tot ce trebuie să faci este să te așezi pe podea cu fața în jos și să începi să te ridici cât mai mult cu ajutorul mâinilor.

Poziția extensiei pe verticală

Această postură este foarte ușoară și este benefică pentru spate. Trebuie doar să stai în picioare și să te lași de la mijloc în jos până palmele tale ajung la podea. Stai în această poziție câteva minute, timp în care inspiri și expiri lent.

Savasana

Pentru a realiza această postură, numită și poziția cadavrului, trebuie doar să te întinzi pe spate și să îți aliniezi membrele și coloana vertebrală astfel încât musculatura să fie complet relaxată. Brațele trebuie să fie întinse pe lângă corp, iar întinse, depărtate, cu vârfurile orientate ușor spre exterior.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa