3 idei de exerciţii pentru mămici

TOTUL DESPRE MAME

 

Odată ce primesc undă vede de la medic că pot să facă din nou mişcare, unele dintre noi îşi fac un abonament cu număr nelimitat de intrări la sala de sport, pe când altele preferă să o ia încet. Evident, tu ştii cel mai bine ce e cel mai bine pentru corpul tău şi, indiferent de categoria din care faci parte, sportul cu singuranţă îţi va face bine. Nu uita, totuşi, că viaţa de mămică vine la pachet cu multe responsabilitări, aşa că nu face şi din sport o responsabilitate care să te obosească.

Noi avem câteva idei care să te pregătească de orele de sport fără să îţi epuizeze resursele de energie:

 

Plimbarea

Sună banal de simplu, nu? Află că plimbarea este o activitate fizică uşor de făcut pe care o poţi începe chiar la scurt timp după naştere. Mai mult, plimbarea îţi oferă şansa să te bucuri de aerul curat şi de peisaje frumoase alături de cel mic. Ai nevoie doar de două picioare! Pregăteşte-l şi pe cel mic de plimbare, în cărucior sau în marsupiu, şi plimbă-te pentru 30-45 de minute. În timpul plimbării, poţi să mergi pe călcâi, pe vârfuri sau să faci paşi mai mari şi mai apăsaţi ca sa creşti un pic nivelul de dificultate şi să te poţi mândri că ai făcut sport, nu doar că ai ieşit la plimbare.

 

Greutăţi

Ganterele sunt o soluţie numai bună pentru exerciţiile de tonifiere. Foloseşte gantere sau greutăţi de trei-patru kilograme şi ţine-le în mână, moment în care poţi să începi să lucrezi diferite zone ale braţelor, dar şi spatele. Poţi să variezi şi să lucrezi şi picioarele făcând fandări cu greutăţile în mâini, seturi de câte 10 de trei ori.

 

Exerciţii cu bebeluşul

La început, e posibil să-ţi găseşti multe scuze ca să nu te apuci de treabă. De aceea, de când bebeluşul tău are în jur de 10 luni, poţi să-l implici şi pe el în programul de exerciţii. O varianta ar fi să-l ţii pe cel mic într-o mână, întins pe antebraţ şi cu capul sprijinit de umărul tău, şi să-l legeni uşor. În timp ce faci asta, fă şi nişte fandări întinzând câte un picior în faţă. Mai mult, poţi să faci şi genuflexiuni cu cel mic în braţe. Cât îl ţii în braţe, poţi să pui muzica ta preferată şi să dansezi cu el în braţe. Ai grijă să nu-l zdruncini prea tare, totuşi!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa