11 sfaturi simple pentru a scăpa de greutatea luată în timpul sarcinii

TOTUL DESPRE MAME

De parcă nu era suficient de complicat să crești un copil, mai ai pe cap și kilogramele în plus, rămase din timpul sarcinii, de care nu știi cum să mai scapi. Uf! Dar stai, nu intra în panică, există modalități simple de a scăpa de greutatea în plus. Nu trebuie nici să te înfometezi, nici să faci antrenamente în stilul lui Jean-Claude Van Damme.

Când poți începe un program de slăbit?

Răspunsul este simplu: când vrei tu. Unele mame se simt pregătite după câteva săptămâni de la naştere, pe când altele nu găsesc motivaţia până la trei-patru luni. Sau chiar trei-patru ani.

Foarte mult depinde şi de naştere – dacă a fost naturală sau prin cezariană, deoarece în cazul cezarianei trebuie să primești OK-ul medicului (asta dacă vrei să faci sport).

Cel mai important lucru este să îţi asculţi ogranismul şi să procedezi în mod firesc. Trebuie să începi să slăbeşti abia atunci când simţi că eşti pregătită din punct de vedere mental şi fizic, şi niciun minut mai devreme.

11 sfaturi care te ajută să slăbeşti

  1. Mergi la plimbări lungi cu copilul – ai astfel ocazia să faci suficient de multă mişcare şi să inspiri aer curat.
  2. Muşchii consumă calorii chiar și când te odihnești, așa că fă exerciții ușoare de două ori pe zi, care să îţi antreneze masa musculară.
  3. Mănâncă puţin şi des – o dată la trei ore – pentru a-ţi menţine metabolismul în priză.
  4. Încearcă să îţi faci smoothie-uri hrănitoare la micul dejun, pentru a-i oferi organismului tot ce are nevoie la nivel celular. Mai mult, un astfel de mic-dejun va face minuni pentru rezerva ta de lapte.
  5. Consumă alimente bogate în proteine.
  6. Bea doi litri de apă pe zi.
  7. Bea ceai verde decofeinizat.
  8. Măreşte cantitatea de fibre din dieta ta.
  9. Menţine-te motivată şi gândeşte-te tot timpul de ce îţi doreşti să slăbeşti.
  10. Ține un jurnal alimentar pentru a te asigura că nu mănânci prea mult în anumite momente ale zilei.
  11. Aprovizionează-te cu fructe şi legume pentru a avea ce să mănânci când simţi nevoia de o gustare. Ţine alimentele nesănătoase departe de frigider sau chiar departe de casa ta.

Ce înseamnă slăbit sănătos?

Să slăbești 500 de grame pe săptămână este un obiectiv realist. Dacă slăbești mai mult de atât, toxinele acumulate în grăsime pot ajunge în sânge și în lapte.

Nu e imposibil să te desparți de kilogramele rămase din sarcină, trebuie doar să fii determinată să mănânci sănătos, să faci exerciţii uşoare şi să îi oferi organismului nutrienţii corecţi. Şi nu uita să stai departe de junk food!

Un alt sfat esențial este să nu adopți o dietă severă care te va face să te simţi morocănoasă şi tristă. Ai destule pe cap, oricum. Aşa că ia-o uşor şi ai grijă să slăbeşti pas cu pas şi în mod sănătos.

Citește și ”Ghidul Headspace pentru mâncatul conștient”, cartea care vă arată cum puteți slăbi sănătos și ușor. În plus, vă învață ce să faceți pentru ca rezultatele să se mențină. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa