Depresia postnatală, prin ochii soacrei. ”Îi spuneam norei mele să facă un duș și să iasă, iar eu mă ocupam de copil”

Theodora Fintescu, redactor
depresia postnatală
Am înțeles prin ce trece nora mea și am încercat să îi fiu alături cum am știut.

În campania de conștientizare a depresiei mamei inițiată de Totul Despre Mame, publicăm o nouă poveste de depresie postnatală, trimisă de soacra unei mămici, care povestește cum a încercat să își ajute nora atunci când ea traversa perioada de depresie postnatală. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă: 

”Mă numesc Floarea P, locuiesc în județul Bihor, și sunt mama a trei băieți, ingineri, căsătoriți, și vreau să vă spun povestea reală a norei mele, care a avut depresie postnatală. Această depresie este foarte des întâlnită și nu este de neglijat pentru că, netratată, duce la lucruri foarte grave.

Mă implicam mereu

După nașterea primului copil, draga mea noră a avut depresie. Am încercat să mă implic mult și, până la urmă, a depășit-o foarte bine, fără medicație. Mergeam la ea, stând aproape, și îi spuneam să facă un duș bun și să iasă cu fiul meu, iar în timpul acesta eu îngrijeam micuța cum știam eu mai bine.

Așa făceam mereu. Mergeam la ei și le spunea să iasă unde vor, iar așa, iubita mea noră e acum foarte, foarte bine, împlinită personal și profesional.

E nevoie de multă înțelegere

De atunci au trecut câțiva ani, acum are două fetițe dulci, o familie frumoasă și o carieră de succes. La boala asta, trebuie să ai ieșiri cât mai multe, să nu te izolezi în casă, că atunci e foarte rău. Bineînțeles, trebuie să ai și multă înțelegere din partea soțului și a celor apropiați.

Le doresc tuturor mamelor mult succes și implicare multă din partea celor apropiați!”

Te-ai luptat sau te lupți cu depresia? Cum ai gestionat provocările după ce ai devenit mămică și care au fost cele mai grele situații cărora a trebuit să le faci față? Povestește-ne experiența ta pentru a le ajuta în felul acesta și pe alte mame să înțeleagă ceea ce simt și să știe că nu sunt singure. Trimite-ne povestea ta pe adresa [email protected], cu titlul Depresia-Povestea mea, și o vom publica, cu numele tău sau sub protecția anonimatului, în funcție de cum îți dorești. Mulțumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa