În campania de conștientizare privind depresia mamei inițiată de Totul Despre Mame, publicăm o nouă poveste, trimisă de o cititoare pentru care alăptarea nou născutului a fost, în prima perioadă, un chin. A reușit însă să treacă peste obstacole cu ajutorul familiei și al soțului. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Eu sunt G.A.M. și, deși nu am recunoscut niciodată, am trecut și eu printr-o depresie. În trecut nu credeam în așa ceva, dar acest lucru s-a schimbat când am simțit pe propria mea piele. Eu și soțul meu ne-am dorit enorm să avem un copil. Și această minune s-a întâmplat fix de ziua mea, în Ajunul Crăciunului.
Nu voiam să ies din casă, aveam doar gânduri negative
Sarcina a decurs foarte bine, însă greul avea să vină după nașterea copilului. Cea mai mare provocare mi s-a părut că a fost alăptarea. Ajunsă acasă, bebelușul plângea foarte mult, era agitat, mă trăgea de sân, îi era foame și mă chinuiam mereu cu el. Îl legănam, îi cântam, îi vorbeam, îl țineam mereu la sân, însă totul parcă era în zadar. Nu știam ce să fac, auzeam numeroase păreri, eram confuză.
Ajunsesem la capătul puterilor, eram epuizată, mă speria numai gândul să rămân singură cu bebelușul. Eram stresata, nu mă hrăneam, plângeam mult. Îmi era groază de momentul mesei pentru că știam că mă așteaptă ore în șir de chin, agitație, stres. Nu voiam să ies din casă, aveam doar gânduri negative.
Mi-am ascultat instinctul și am reușit să alăptez
Pentru că toată lumea îmi zicea că nu am lapte, am decis să introduc laptele praf. Însă dorința de a alăpta a fost foarte puternică și nu m-am lăsat. În ciuda tuturor obstacolelor, am atașat mereu bebelușul la sân, mi-am ascultat instinctul de mamă și, după o perioadă, s-a pornit și laptele.
Încet, cu ajutorul familiei, am început să mă relaxez și să mă bucur mai mult de minunea noastră. Acum, uitandu-ma în spate, mă bucur că am insistat și am luptat pentru ceea ce mi-am dorit. Mulțumesc sufletului meu pereche pentru susținere!”
Te-ai luptat sau te lupți cu depresia? Cum ai gestionat provocările după ce ai devenit mămică și care au fost cele mai grele situații cărora a trebuit să le faci față? Povestește-ne experiența ta pentru a le ajuta în felul acesta și pe alte mame să înțeleagă ceea ce simt și să știe că nu sunt singure. Trimite-ne povestea ta pe adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul Depresia-Povestea mea, și o vom publica, cu numele tău sau sub protecția anonimatului, în funcție de cum îți dorești. Mulțumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste despre alăptarea nou născutului în timp ce mama se confruntă cu depresia postnatală, te invităm să citești și:
- Lipsa de implicare a tatălui și depresia postnatală. „Nu se trezea niciodată să hrănească fetița și îmi spunea că sunt grasă”
- „Credeam că depresia mamei este o născocire de lăuză, medicii m-au făcut să o simt din plin”
- Poveste de depresie postnatală. „Am slăbit 28 de kg. Sunt obosită, nemâncată, nespălată și nu vreau să mai fiu aici”
- Lupta mea cu depresia. Aveam impresia că sunt arestată la domiciliu, inutilă și lipsită de orice ajutor
- Cum am ieșit învingătoare din bătălia cu depresia de după naștere. Cele mai grele 3 săptămâni
- Depresia posnatală nu e doar tristețe. Poveștile a trei mame
- Semnele depresiei postnatale. Cum pot trata această problemă
- Depresia perverteşte realitatea, o distorsionează, dar încet-încet se va vedea luminiţa de la capătul tunelului