Vacanță în cuplu fără copii și fără vinovăție. 4 idei ca să reușiți!

Cristina Călin, redactor

O vacanță fără copii poate fi visul de neatins al părinților. Fie că nu au curaj să facă acest pas, fie că nu au cu cine să lase copiii pentru mai multe zile, de cele mai multe ori rămân cu dorința. Totuși, dacă reușiți să puneți la punct toate detaliile plecării, e bine să țineți cont de câteva lucruri pentru a nu vă copleși sentimentul de vinovăție.

Mulți părinți cred că timpul petrecut fără copii este vital pentru bunul mers al cuplului. Aceștia sunt cei care reușesc să se desprindă cel mai repede și să planifice o vacanță fără copii. Iată ce trebuie să faceți pentru ca vacanța fără copii, doar cu partenerul să fie cu adevărat o perioadă de reconectare, de relaxare, potrivit Metro.co.uk.

Mergeți în vacanță mai întâi cu toată familia

Nu vă veți mai simți vinovați dacă veți merge într-o vacanță și cu copiii. Desigur, cei mici se pot distra foarte bine și la bunici, fără voi, dar cel mai bine este să petreacă timp cu părinții. În cazul în care bugetul este o problemă și două excursii sunt peste posibilitățile financiare ale familiei, puteți să le organizați astfel încât să vă încadrați în suma de bani alocată. Nu este nevoie să plecați în destinații exotice, important este până la urmă să fiți împreună.

Rămâneți conectați chiar dacă sunteți în vacanță fără copii

Toate aplicațiile de azi de pe smartphone vă pot ajuta să fiți în permanență legătură cu cei mici. Apelurile video sunt o idee excelentă. Îi puteți suna în fiecare zi, pentru a mai stinge din dor, atât al vostru, cât și al copiilor. De asemenea, le puteți lăsa în lucru activități distractive pe care să le facă atunci când sunteți plecați, pe care vi le pot arăta.

Luați în considerare promisiunile de cadouri

Orice copil asociază plecarea părinților cu primirea unui cadou la întoarcerea acestora. Este unul dintre motivele pentru care uneori chiar se bucură de micile noastre escapade. Chiar dacă nouă ni s-ar părea mai interesat să le aducem obiecte specifice locului în care mergem, ei s-ar putea să-și dorească o jucărie pe care o putem cumpăra din orice magazin.

Aveți un plan de rezervă

Înainte de plecare s-ar putea să aveți în cap zeci de scenarii în care copiilor li se poate întâmpla ceva rău. Nu veți scăpa de ele până când nu veți ajunge acasă și-i veți vedea sănătoși. Ca să mai scăpați de gândurile negre, puteți să le lăsați bunicilor (sau celor în grija cărora lăsați copiii) numărul de telefon al pediatrului, numere de telefon ale altor părinți cu care obișnuiți să vă întâlniți la locul de joacă sau orice alte indicații vă vor trece prin cap.

Dacă ai rezolvat toate detaliile care nu-ți dădeau pace înainte de plecare și știi că micuții tăi sunt în siguranță și nu vor suferi la plecarea voastră, atunci nu vă rămâne decât să porniți la drum. La întoarcere cel mai probabil veți fi mai relaxați și mai plini de energie, iar copiii vor aprecia acest lucru.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa