V-aţi certat de Sărbători?

TOTUL DESPRE MAME

  5 categorii de certăreți și certărețe

   

  Să fim serioși, ce cuplu nu s-a certat acum, de Sărbători, când am stat acasă cu toții și am avut timp să punem relația sub lupă și să ne exprimăm toate nemulțumirile? Curioasă din fire precum mă știți, am făcut din nou un mic sondaj printre mămicile pe care le cunosc și am aflat că există rarisime cazuri de cupluri care nu se ceartă deloc. De altfel, această observație este întărită de știință: cercetătorii britanici mereu puși pe treabă au scos la iveală, după un sondaj online, că în medie cuplurile se ciondănesc de șapte ori pe zi, adică cam de 2.455 ori pe an. Însă ce e și mai hilar e că punctul culminant al certurilor este joi seara, după ora 20.00. Printre motivele certurilor se află alegerea unui canal TV, sforăitul partenerului masculin, lenea celuilalt, nimicuri precum un prosop umed abandonat pe pat sau un burete plin de detergent aruncat printre vasele murdare, ba chiar o mănușă de bucătărie pusă pe cârligul greșit sau intratul încălțat în casă. Par nimicuri, nu-i așa? Și totuși trebuie să recunoaștem că ăștia suntem: ne certăm din niște fleacuri domestice în loc să ne bucurăm că nu avem drame adevărate.

  După același model am făcut câteva profile ale certăreților din cuplu după sex și pete pe creier:

   

  Sex: masculin

  Diagnostic: Certărețul pasional

  E clar, cu el nu prea ai cum s-o scoți la capăt căci orice ai zice, are mereu dreptate. El trăiește din adrenalina certurilor, e făcut să se certe zi lumină din orice, iar partenera lui ori are capul pătrat deja, ori nu aude bine. De la motive puerile precum aveam dreptate, ti-am zis eu, până la mor cu dreptatea de gât, zise de mii de ori pe zi, el nu va renunța la dispută până nu cedezi și nu repeți după el ce vrea să audă. De Sărbători sigur i-a sărit țandăra când l-ai contrazis referitor la programul magazinelor de unde se poate aproviziona cu berea preferată care musai trebuie să fie rece și de la un anumit brand.

  Remediu: o soacră mai a naibii decât el!

   

  Sex: feminin

  Diagnostic: Certăreața intelectuală

  Ea are o cultură solidă, știe la orice oră din zi și noapte cine a compus Traviata sau cine a invadat Polonia în Al Doilea Război Mondial, în ce an a ieșit prima colecție Chanel și cine sunt frații Cohen și ce fac ei. Le cam știe pe toate, așa că nu o contrazice că te pune cu botul pe labe imediat. Și dacă cumva o cerți că nu știe cine a scris O mie și una de nopți, atât îți trebuie. Te va purta prin toată literatura Evului Mediu cu un ocol prin literatura contemporană și te va face să îți pară rău că ai început discuția.

  Remediu: certărețul pasional are șanse să o potolească!

   

  Sex: masculin

  Diagnostic: Certărețul de situație

  Nu contează de la ce pornește disputa, el e mereu pe fază să ridice oricui mingea la fileu. Îl recunoașteți, nu? E cel care are o plăcere nebună de a te contrazice, care zice mereu alb dacă tu zici negru și mereu se bagă în disputele politice chiar dacă nu simpatizează cu nimeni. De Sărbători a făcut mutre, ba că au venit colindători care i-au cântat sub geam și a ieșit să îi certe, ba a protestat că nu a fost destulă nucă în cozonac, ba că salata de boef ar fi fost mai bună cu mazăre decât fără.

  Remediu: O voce mai ridicată decât a lui sau un certăreț de situație mai aprig!

   

  Sex: feminin

  Diagnostic: Certăreața maniacală

  Un prosop mutat un centimetru mai departe de locul lui, o ușă semideschisă sau o sticlă fără dop o pot aduce la exasperare în câteva secunde lăsând partenerul de ceartă cu gura căscată. De Sărbători s-a inflamat de la o întârziere a musafirilor de câteva minute, bradul care nu e poziționat drept punându-l pe partener să-l așeze de o mie de ori, fața de masă care e cu steluțe și nu cu moși crăciuni, sau pungile de cadouri care au avut proasta inspirație să se șifoneze.

  Nu are remediu, cel puțin nu s-a descoperit niciunul până acum.

   

  Sex: feminin

  Diagnostic: Certăreața pacifistă

  Cu ea nu prea te poți certa, numai ideea de a se certa cu cineva o face să vomite, preferă calmul, însă atunci când e prinsă în corzi de partenerul de viață rezistă maximum cinci minute după care se transformă într-o isterică care urlă: NU SUPORT SĂ MĂ CERT! Nu e deloc sănătos să trăiești în casă cu o certăreață pacifistă, mai ales dacă ești un certăreț pasional.

  Remediu: o casă plină de copii urlând o poate face să își reconsidere statutul!

   

  Spune-ne cu sinceritate din ce categorie faci parte! Ești o certăreață pacifistă? Sau intelectuală?

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa