Sute de persoane, în direct la webinarul „Pentru noi doi” susţinut de Domnica Petrovai

Raluca Dumitrică
pentru-noi-doi-totul-despre-mame

Sute de persoane au participat săptămâna trecută online, pe platforma e-parenting.ro, la webinarul „Pentru noi doi – Cum depăşim lupta pentru putere în cuplu?”, susţinut de psihologul Domnica Petrovai. Masterclass-ul online, care s-a adresat cuplurilor preocupate de construirea unor relaţii fericite, fără resentimente, fără certuri, dureri şi reproşuri, şi-a propus să le ofere participanţilor răspunsuri la întrebări deosebit de importante pentru starea relaţiei lor.

Urmează Masterclass-ul PENTRU NOI DOI, un webinar online pe care psihologul Domnica Petrovai îl va susține pe 27 septembrie.

Relaţia de cuplu are nevoie de multă grijă

Webinarul a început printr-o analogie, Domnica asemănând relaţia de cuplu cu o mică grădină care trebuie în permanenţă îngrijită. De aici psihologul a trecut la prezentarea unui şir de patru  subiecte care, odată discutate şi înţelese, îi pot ajuta pe participanţi să “crească” şi să “hrănească” relaţii fericite pe termen lung: De ce ne rănim unul pe celălalt? Cum îşi dă seama un cuplu că este într-o „luptă pentru putere”? Cum să nu ne mai rănim unul pe celălalt? Dacă ea/el nu vrea să se schimbe?

Ulterior, Domnica i-a rugat pe cei aflaţi online să facă un exerciţiu care a plecat tot de la ideea unei grădini, participanţii urmând să aleagă trei elemente pe care doresc să le elimine, în primul rând, din relaţie în acel moment, dar şi trei elemente de care au cel mai mult nevoie atunci. Psihologul i-a mai rugat pe cursanți sa le pună pe o foaie, toate elementele putând fi revăzute din când în când, dimineaţa, la trezire, sau după micul dejun. Exercițiul și-a propus să fie extrem de util: viziunea asupra relaţiei, cunoaşterea nevoilor şi vulnerabilităţilor personale, a surselor de stres şi nefericire din cuplu ne pot ajuta să înţelegem de ce avem probleme în cuplu și de ce ne rănim unul pe celălalt.

Întrebări cu răspuns

Mai apoi, Domnica Petrovai a răspuns pe îndelete la întrebările formulate la începutul webinarului, oferind explicaţii precise pentru anumite stări pe care le încearcă fiecare dintre cei doi parteneri. Detaliind fiecare dintre problemele ridicate în prima parte a webinarului, Domnica le-a oferit celor care participau online mai multă încredere în faptul că lucrurile care nu merg în relaţie chiar pot fi schimbate în bine.

După terminarea masterclass-ului, participanţii online au avut ocazia de a downloada şi parcurge exerciţiile din Caietul de Reflecţii creat special pentru ei, dar şi de a-i pune în direct întrebări Domnicăi. Printre acestea din urmă s-au aflat întrebări referitoare la ce se poate face în cazul unei relaţii instabile, în care există multă nesiguranţă, întrebări legate de infidelitatea în cuplu, menţinerea unei relaţii „de dragul copiilor”, dar şi întrebări care aveau legătură la relaţiile abuzive, despre care Domnica Petrovai a spus clar şi răspicat că nu sunt tolerabile. Nu au lipsit întrebările referitoare la viaţa sexuală a cuplului, dar şi cele legate de reproşurile care există între parteneri.

La finalul webinarului Pentru noi doi, psihologul le-a mai spus celor care au luat parte la masterclass că aceştia trebuie să ştie că în cuplu au şansa evoluţiei personale. Când depun efortul de a răspunde nevoilor sănătoase ale partenerului, deşi acolo este cea mai mare rezistenţă, ceva din ei se va completa, se va întregi. Până la urmă, acesta este miracolul şi frumuseţea iubirii.

Psihologul Domnica Petrovai va susține pe 27 septembrie, a doua ediție a masterclass-ului online, intitulat PENTRU NOI DOI. De data aceasta, tema va fi  Cuplul, după nașterea copilului, poate fi așa cum îți dorești! Dacă faci parte din rândul cuplurilor preocupate de o relație fericită cu partenerul, chiar și după apariția copiilor, te așteptăm să îi adresezi în direct întrebări Domnicăi Petrovai. Ea îți va răspunde la întrebări precum De ce relația noastră s-a schimbat atât de mult după ce a apărut copilul?sauCum poți să menții intimitatea în cuplu fără a neglija nevoile copilului?”, dar și la altele referitoare la viața de cuplu cu copii, ale căror răspunsuri vrei să le afli. Înscrierile la masterclass sunt gratuite și se pot face aici.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre webinarul Pentru noi doi, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa