Spargeţi monotonia în cuplu prin 9 soluţii distractive şi romantice

Raluca Dumitrică
Soluții antiplictiseala cuplu / Totul despre mame

  Soluţii ca plictiseala să nu pună stăpânire pe relaţia voastră

  Dacă formaţi un cuplu de ceva vreme, sunteţi părinţi şi aveţi o uşoară senzaţie că rutina zilnică, dar şi plictiseala au cam pus stăpânire pe relaţia voastră, nu vă daţi bătuţi! Există şi soluţii de ieşire din acest impas sentimental, nu numai pentru binele relaţiei voastre, ci şi pentru armonia întregii familii!

  Dacă vrei să afli și mai multe despre cum sa spargi monotonia în cuplu, participă şi tu la webinarul live pe care psihologul Domnica Petrovai îl va susţine în luna septembrie 2016!

  Iată ce puteţi încerca pentru a sparge monotonia în cuplu!

  1. Dați-vă întâlnire. Puteţi să vă daţi întâlnire oriunde, dar cel mai romantic ar fi să vă daţi întâlnire acolo unde obişnuiaţi în momentul în care aţi început să ieşiţi împreună. Adică în puncte cheie ale oraşului, precum ceasul de la Universitate, fast-food-ul central, statuia de maximă importanţă a urbei sau copacul semeţ doar de voi ştiut. Toate aceste locuri emblemă ale localităţii în care staţi, dar şi ale trecutului personal, sunt un foarte bun prilej de simţit din nou fluturi în stomac la întâlnirea cu jumătatea voastră.

  2. Dacă aveţi copii la grădiniţă sau la şcoală şi un şef îngăduitor, mergeţi la film la matineu. Veţi retrăi senzaţia din timpul liceului sau al facultăţii, când chiuleaţi de la ore împreună cu prietenul sau prietena de pe-atunci. N-aveţi cinematograf în apropiere? Nu-i nimic, puteţi recrea oricând atmosfera de acolo şi acasă, vizionând filmul preferat la televizor sau pe calculator.

  3. Lăsați-vă mici bileţele prin casă, în locuri mai puţin convenţionale, dar unde ştiţi sigur că vor fi văzute prima dată de partener, nu de copii. Pe filtrul de cafea, în frigider, lângă pachetul de unt, sau lipite de oglindă. E amuzant şi romantic. Iar, dacă vă ţine răbdarea, dar şi inspiraţia, faceţi un traseu ghidat cu ajutorul bileţelelor, la finalul căruia să plasaţi un text sau un cadou surpriză.

  4. Gătiţi împreună. E o activitate prolifică pe mai multe planuri. În primul rând, la finalul ei veţi avea un produs concret în fața ochilor, care va fi, evident, savuros şi de neuitat. Nu are cum să fie altfel, pentru că din patru mâini şi două inimi pline de sentimente nu poate ieşi decât un rafinament gastronomic. În al doilea rând, veţi avea ocazia să vă reconectaţi şi fizic, pentru că vă puteţi imagina când gătiţi că sunteţi Molly şi Sam din filmul Ghost, la scena în care se apucaseră de olărit. Ok, nu găteau, ci creau, dar şi gătitul e o artă, până la urmă.

  5. Faceţi-vă cadouri surpriză. Dacă vă vedeţi partenerul încântat de un anumit lucru, nu mai aşteptaţi proxima aniversare ca să i-l faceţi cadou. Ca surpriza să fie şi mai mare, puteţi să i-l trimiteţi printr-un curier. Acest lucru este valabil pentru orice fel de cadou, de la o carte nouă a unui autor drag şi până la CD-ul preferat, pe care copiii l-au folosit pe post de farfurie pentru hrănit păpuşile, stricându-l definitiv. Tot surprize care vor crea bucurie sunt şi câteva prăjituri fine, frumos ambalate, sau un buchet uriaş de flori, pe care le puteţi achiziţiona simplu, din magazinele online.

  6. Plecaţi la o plimbare cu bicicleta, făcând un popas într-un parc, pentru un picnic. Dacă nu aveţi bicicletă, puteţi închiria sau împrumuta cu uşurinţă un astfel de mijloc de locomoţie. Există acum suficiente centre de unde puteţi lua în custodie pentru o zi o biclă veselă sau câţiva prieteni binevoitori care vă vor da cu drag o bicicletă pentru atâta timp cât veţi dori.

  7. Mergeţi la un curs împreună. Sigur că nu aveţi 100% aceleaşi pasiuni, dar două-trei lucruri care să vă placă nespus amândurora sigur există. De aceea, înscrieţi-vă la un curs la care să mergeţi cu entuziasm amândoi şi, nu numai că veți avea despre ce vorbi la întoarcerea către casă, dar vă puteţi pregăti în tandem temele pentru întâlnirea următoare sau chiar lucrarea finală.

  8. Luaţi masa în oraş fără a vă face planuri. Prânzul, cina, dar chiar şi micul dejun pot fi luate în oraş, fără să faceţi vreo rezervare în prealabil şi fără să ştiţi cu o zi înainte unde veţi merge.

  9. Dacă vă încadraţi în buget, mergeţi într-un city-break. Sau organizaţi măcar o ieşire de o zi oriunde, dar fără copii. Încercaţi eventual să ajungeţi într-un loc în care niciunul dintre voi nu a mai fost. Pe de altă parte, dacă vreţi să retrăiti sentimentele dintr-o călătorie de vis din trecut, puteţi merge din nou în acea destinaţie cu parfum.

  Spor la pus planurile în aplicare!

  Psihologul Domnica Petrovai va susține pe 8 septembrie 2016, începând cu ora 15:00, un masterclass online, intitulat PENTRU NOI DOI. Dacă faci și tu parte dintre cuplurile preocupate de construirea unor relaţii fericite, fără resentimente, fără certuri, dureri şi reproşuri, atunci te așteptăm pe 8 septembrie să afli de la Domnica de ce uneori partenerii se rănesc unul pe celălalt, de ce devin uneori indiferenţi şi reci, dar şi dacă sunt într-o „luptă pentru putere”! Înscrierile la masterclass sunt gratuite și se pot face aici.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa