Lipsa vieții sexuale, secretul unui cuplu fericit?

Theodora Fintescu, redactor

În urmă cu doar câteva luni am citit cu mare interes într-o seară o postare de pe un blog cunoscut din State, dedicat părinţilor, în care subiectul principal era pasiunea din cuplu. Postarea, scrisă cu zvâc şi umor, conţinea câteva sfaturi pentru ca această pasiune să fie menţinută la parametrii începutului, ba chiar amplificată, pentru binele celor doi îndrăgostiţi. Deşi textul a fost captivant până la capăt, mai provocatoare, dacă pot spune aşa, au fost comentariile scrise de cititori, care veneau cu sugestii inedite şi demne de pus în practică. Dar printre acestea se afla şi un mesaj în antiteză, al unei tinere doamne care mărturisea nonşalant că are o relaţie excelentă cu tatăl copilului ei, ce-i era soț de aproximativ 5 ani, dar că nu mai au niciun fel de dorinţă de a se întâlni în dormitor, decât foarte rar, şi că lipsa vieții sexuale nu pare să le dăuneze deloc relaţiei.

Fără sex şi fără bătăi de cap

Cum era de aşteptat, răspunsurile la mesajul mamei au curs năvală, iar majoritatea au venit din partea doamnelor, creând o adevărată forfotă în culisele postării. Că nu e normal aşa ceva, că doar bucuriile conjugale din dormitor vin la pachet cu mariajul, că de ce stau aşa, ca pustnicii, şi nu se gândesc că şi aparatul reproducător are nevoie să fie pus în funcţiune regulat, ca să meargă… ca uns, sau că ar trebui să fie mobilizaţi de gândul de a-i mai face un frate sau o soră copilului existent şi sigur îşi vor reintra în ritm.

Punctul pe i a fost pus de un domn, care i-a scris franc doamnei care se declara fericită nevoie mare că lipsa vieții sexuale ascunde ceva. Mai mult ca sigur, soţul ei iubit are o relaţie extraconjugală şi că aceasta este: 1) ori bine mascată, de nu a fost încă „mirosită” de nevasta din dotare, sau 2) asumată de aceeaşi nevastă din dotare, care poate sta cu soţul ei din alte motive mai puţin cunoscute cititorilor blogului (bani, faimă, tată pentru copil, statut sau alte beneficii meschine, gen asigurare colosală în caz de deces al domnului soţ).

Vaai, dar cum se poate aşa ceva?

De aici a început urgia pe blog, multe dintre doamne sărind la beregata postacului şi luând apărarea familiei fericite şi a soţului acuzat virtual de adulter. Din fericire, cel care se încumetase să facă această afirmaţie referitoare la lipsa vieții sexuale a celor doi a fost prea puţin mişcat de cuvintele adresate şi a concluzionat că, dacă varianta cu înşelatul nu stă în picioare, atunci doamna respectivă nu este altceva decât un troll online, care nu ştie cu ce să-şi mai umple timpul. Până la urmă, a mai punctat necunoscutul, nu există bărbat hetero, în putere, care să refuze să se cuibărească lângă nevasta lui şi care să rămână aşa, stătut, cu lunile.

Lipsa vieții sexuale indică o problemă

Ok, haideți să recunoaștem. Adevărul adevărat este că o relație în care nu există dorinţa de a fi intim cu omul pe care îl iubeşti nu se poate numi relație fericită. Sexul este una dintre componentele esențiale ale cuplului și a bunei sale funcționări, iar asta n-o spunem doar noi, ci și specialiștii.  Nu trebuie neglijate nici beneficiile complexe pe care o activitate sexuală le aduce individual (oferă un boost de energie, ţine depresia la distanţă, reduce stresul, previne afecţiunile cardiovasculare, fortifică imunitatea, diminuează şansele de a dezvoltă anumite tipuri de cancer). Dar da, la fel de adevărat este că unii factori externi precum stresul de la locul de muncă, oboseala, problemele financiare, limitarea de spaţiu în cazul măririi familiei sau traiul la comun, cu alte rude, pot pune presiune pe latura psihică a cuplului, astfel încât sexul să coboare, uşor, uşor, locuri importante în lista de priorităţi conjugale.

Toţi aceşti factori, însă, nu trebuie să devină definitorii, iar cuplul să se resemneze şi să îşi caute împlinirea afectivă şi sexuală în exteriorul relaţiei. Ce trebuie să caute fiecare persoană din cuplu este ajutor pentru depășirea acestei probleme majore și pentru a redescoperi bucuria de a fi împreună cu omul iubit. Iar pentru asta, există, din fericire, o soluție, la care vă sfătuim să apelați și voi, mai ales dacă simțiți că patul nu mai scârțâie aşa de bine ca la început.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa