Lasa-i ochii sa zburde si veti avea o relatie mai buna

TOTUL DESPRE MAME

 

A-ti impiedica partenerul sa isi arunce privirea atunci cand o femeie atractiva intra in aria lui vizuala poate scadea considerabil satisfactia in relatia voastra.

 

Te consideri o sotie geloasa? De cate ori l-ai mustruluit pentru ca l-ai prins privind o alta femeie trecand pe langa el? Cat timp tu te muncesti sa ii recastigi atentia sotului tau, un studiu arata ca nu e chiar atat de gresit sa iti lasi partenerul sa isi arunce ochii in stanga si in dreapta din cand in cand.

 

Conform specialistilor, exact cum oamenii vor joburi pe care nu le vor putea avea vreodata, salarii pe care nu vor ajunge sa le castige si masini pe care nu au cum sa si le permita, asa si in viata sentimentala se poate ajunge la un punct in care unul din parteneri sa isi doreasca pe cineva mai atragator, mai ales daca aceasta alternativa le este din ce in ce mai interzisa. Cu cat mai interzis, cu atat mai atragator.

 

Primul experiment efectuat in acest studiu a implicat 42 de studenti, 25 din ei fiind femei. 3 sferturi din ele erau in relatii stabile, restul fiind singure, in relatii deschise sau casatorite.

 

Acestor participanti le-au fost aratate cateva flashuri cu perechi de figuri – una atractiva, iar cealalta comuna. Dupa ce aceste imagini au fost afisate, una din cele doua figuri a fost inlocuita cu litera E sau F, pe care trebuiau sa o apese pe tastatura cat mai repede posibil.

 

Pentru unii studenti, in 80% din cazuri, fata atragatoare a fost intentionat inlocuita cu o litera in ideea sa restrictioneze atentia respondentilor.

 

Apoi acestia au fost rugati sa raspunda la un set de intrebari cu privire la cat de satisfacuti sau dedicati erau in relatiile lor, precum si vizavi de opiniile lor legate de infidelitate.

 

Raspunsurile au indicat ca aceia care nici nu aveau habar ca au fost fortati sa priveasca fetele mai putin atractive, au raportat o satisfactie diminuata in relatiile lor, spre deosebire de cei carora le era permis sa priveasca liber. Totodata, ei au fost capabili sa isi aminteasca si sa recunoasca ceva mai tarziu fetele atractive.

 

Mesajul apropos de acest studiu ar fi acela ca solutia intaririi unei relatii nu este sa ii interzici sa se uite dupa formele altei femei atunci cand sunteti la plimbare, ci sa gasesti acele amanunte care te fac deosebita si il atrag la tine.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa