Femeile se ingrasa dupa casatorie, barbatii dupa divort

TOTUL DESPRE MAME

 

Se stie ca un mariaj poate schimba atat barbatul, cat si femeia, dar stiati ca poate avea efecte si asupra greutatii?

Conform unui studiu recent, casatoria poate influenta femeile si barbatii in mod diferit cand vine vorba de greutate.

Femeile pun cateva kilograme odata ce se casatoresc, iar barbatii dupa ce divorteaza.

Unul dintre cercetatori spune ca aceste evenimente marcante in viata pot face corpul participantilor sa reactioneze prin acumularea de kilograme, mai ales in cazul celor aflati la 30+ ani.

Studiul a urmarit 10.000 de barbati si femei din S.U.A pe parcursul anilor 1986-2008. Le-a fost monitorizata greutatea in toata perioada cercetarii. La inceputul studiului, participantii aveau intre 22 si 29 de ani, iar la sfarsit au ajuns sa aiba intre 43 si 51 de ani.

Cercetarea analiza kilogramele depuse sau pierdute la 2 ani dupa casatorie/ divort, greutate masurata astfel: crestere/scadere  mica in kilograme, de la 3 la 9 kg., dar si transformarile masive in greutate.

Desi majoritatea participantilor nu s-au schimbat foarte mult in cei 2 ani, s-a observat ca 10-15% dintre respondenti au avut o crestere in greutate impresionanta dupa casatorie, in timp ce 10% au avut pierderi remarcabile in greutate dupa divort.

In impartirea pe genuri, femeile care s-au casatorit aveau sanse de 46 de ori mai mari sa ia in greutate decat daca ramaneau fara un nou statut in certificat, pe cand barbatii nu au parte de schimbari dupa ce spun marele „DA”.

Barbatii, insa, au sanse de 63% de a se ingrasa dupa un divort, pe cand rata la femei in aceasta situatie este redusa la jumatate.

Explicatiile ar putea fi datorate tot femeilor care controleaza mesele sotilor lor si care au grija de alimentatia acestora, aspect care e clar neglijat in urma unui divort.

De asemenea, varsta clar isi spune cuvantul in astfel de schimbari, asa cum afirma si unul dintre cercetatori: „pe cat avansezi in varsta, sa ai o schimbare marcanta in viata cum ar fi casatoria sau divortul este un soc mult mai mare pe care il resimiti altfel fata de cum l-ai percepe in tinerete.”

Voi ce credeti, asta sa fie situatia si in cazul casatoriilor dintre romani?

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa