De ce purtăm verigheta pe degetul inelar?

verigheta-pe-degetul-inelar-totul-despre-mame

  Verigheta este simbolul iubirii

  Verigheta este una dintre cele mai prețioase bijuterii pe care le purtăm și nu doar pentru valoarea financiară, ci pentru că reprezintă simbolul unității și a fidelității față de cel căruia i-ai jurat credință toată viața!

  Dar te-ai întrebat vreodată de ce se poartă verigheta pe degetul inelar și nu pe oricare alt deget? Sau care este de fapt semnificația ei?

  Iată o explicație credibilă, inspirată dintr-o tradiție chinezească, și care poate explica de ce se poartă verigheta pe degetul inelar:

  Ce semnificație are fiecare deget în parte?

  1. Degetul mare: reprezintă părinții.
  2. Arătătorul: reprezintă frații.
  3. Degetul mijlociu: ești tu.
  4. Degetul inelar: reprezintă partenerul tău de viață.
  5. Degetul mic: reprezintă copiii tăi.

  Acum că știi ce reprezintă fiecare deget în parte, îți propunem un exercițiu prin care îți vei da seama de ce se poartă verigheta pe degetul inelar:

  Apropie palmele față în față, astfel încât toate degetele se vor atinge, cu excepția celor mijlocii pe care le vei duce cu buricul degetelor către interiorul palmelor. Apoi încearcă să desparți degetele mari fără a le despărți și pe celelalte. Îți va fi ușor să faci asta pentru că degetele mari reprezintă părinții, de care vă veți despărți la un moment dat.

  Citește și: De ce trebuie să ne spălăm pe mâini

  Adu palmele în forma inițială și acum încearcă să desparți degetele arătătoare. Vei vedea că și acestea se despart cu ușurință pentru că frații și surorile își vor părăsi la un moment dat căminul pentru a-și întemeia propria familie.

  Citește și: Femeile cu mai mulţi copii au şanse să trăiască mai mult

  Revino la poziția inițială și acum încearcă să desparți degetele mici. Vei observa că și acestea se despart ușor pentru că reprezintă copiii tăi, care la rândul lor vor pleca de lângă tine pentru a întemeia propria lor familie.

  Acum încearcă să faci același lucru cu degetele inelare. Vei vedea că este imposibil să le desparți fără a le mișca pe celelalte. În tradiția chinezească, degetele inelare reprezintă soții care sunt meniți să rămână împreună toată viața. De altfel, faptul că toate celelalte degete se vor mișca în încercarea de a despărți degetele inelare, înseamnă că despărțirea unui cuplu poate afecta întreaga familie.

  Spuneți voi că nu e frumoasă această teorie! 🙂

  Citește și: Ce fac cuplurile fericite pentru relaţia lor?
  Citește și: După 10 ani de căsnicie

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa