Cum să evadezi în doi când ai copii

Raluca Dumitrică
să evadezi în doi

  Aproape toți părinții se plâng că nu mai au la fel de mult timp pentru relația de cuplu ca în perioada de dinainte de apariția copiilor. Până atunci reușeau să strecoare în programul lor, în pofida activității profesionale intense, timp doar pentru ei doi, în interiorul şi în afara casei. Deși această observație poate fi cât se poate de reală, asta nu înseamnă că peste toate trebuie să se așeze confortabil resemnarea şi gândul că „va fi totul ca la început când copilul va ajunge la liceu”. Iată care sunt variantele prin care să evadezi în doi, pentru a vă păstra vivacitatea relației de cuplu şi după venirea pe lume a copiilor!

  1. Apelați la ajutoarele din preajma voastră

  Da, la mamă, tată, soacră, socru, prieteni, vecini de încredere sau alte rude pe care știți că vă puteți baza la nevoie. Adică atunci cand simțiti acut un dor de ducă în doi, oriunde, iar cel mic trebuie să rămână pe mâini bune.

  2. Ieșiți din casă împreună cu cel mic, în locuri în care aveți răgazul de a fi o perioadă doar în 2

  Sunt, azi, destule restaurante, cafenele sau magazine prevazute cu locuri de joacă pentru copii, în care există personal specializat cu care îl puteți lăsa puțin pe cel mic. Acolo, puştiul sau puştoaica voastră se va distra teribil de mult, fiind în acelaşi timp cu cineva care poate chiar să îl antreneze în tot felul de activități. Şi, dacă este vorba doar de o singură oră petrecută în doi, e excelent!

  3. Plănuiți un city break

  Chiar dacă acest city break nu e unul pe care puteți să îl faceți săptămânal şi poate că nici lunar, e o variantă foarte bună de reconectare şi încărcare a bateriilor conjugale. Plănuiți-l ca la carte, adică cu transport cu avionul, cazare la hotel (fancy şi cu room service, dacă se poate) şi vă veți simți ca în luna de miere.

  Nu reușiți să strecurați o ieșire în afara țării? Atunci alegeți varianta unui city break local şi vizitați unul dintre orașele mari, în care n-ați mai fost, pentru o experiență similară.

  4. Micul dejun în oraș, perfect când vrei să evadezi în doi

  Ştiu că poate părea ușor ciudat, dar această idee se poate concretiza foarte ușor, chiar dacă amândoi trebuie să mergeți zilnic la serviciu. Fixați-vă o zi în care puteți ajunge amândoi la birou mai târziu cu o oră şi luați micul dejun în oraș. Este o idee minunată pentru momentele în care vrei să evadezi în doi.

  5. Programați măcar o dată pe lună o ieșire la teatru sau la film ori la un concert

  Adică acolo unde veți putea să bifați trei iepuri dintr-un foc: să vă îmbogățiți bagajul cultural, să vă simțiți bine în doi şi să vă relaxați. Bineînțeles, pentru o relaxare totală puteți să mergeți şi la un SPA, dar s-ar putea sa fie atât de bine acolo, încât să uitați să mai plecați! 🙂

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa