Cum ne facem ordine în minte ca să reparăm ce nu merge în cuplu

Raluca Dumitrică
facem-ordine-totul-despre-mame

Când cuplurile ajung în momente de impas, starea de lucruri este atât de bulversantă, în multe cazuri, încât partenerii nu ştiu exact cum să o gestioneze. De altfel, din pricina acestei proaste gestionări, totul se precipită şi ajunge să devină şi mai grav decât este. O soluţie pentru a ieşi din incapacitatea de rezolvare a problemelor şi de reparare a ceea ce nu merge în cuplu este să ne facem ordine în minte. În cazul în care nu ştii exact cum să pui în aplicare acest sfat, iată câteva sugestii!

Făcând pauze

Poate cel mai greu lucru de făcut este să iei o pauză din când în când. Iar, în pauza asta, ar fi ideal dacă ai face un lucru care te relaxează cu adevărat şi care te poate ajuta să îţi mai limpezeşti gândurile. Citeşte, ascultă muzică, găteşte şi lasă-ţi mintea să umble brambura în acel timp, mergi mult pe jos într-un parc sau aleargă pe un traseu mai lung, și vei simți din plin efectele la nivel mental.

Ascultând

Ţi-aduci aminte cum, la începutul relaţiei, petreceați mult timp ascultându-vă reciproc? Oare nu cumva la distanțarea voastră a contribuit tocmai absenţa acestor discuții? Dacă n-ai mai făcut de ceva vreme asta, poate că acum ar fi cazul să îți găsești răgazul de a-l asculta pe cel de lângă tine. E foarte posibil ca ceea ce îți spune să îți aducă răspunsul la multe nelămuriri și să te liniștească foarte mult.

Făcând destăinuiri

O discuţie sinceră şi calmă cu partenerul, despre acele lucruri care nu merg în cuplu sau despre orice altceva ai pe suflet, face minuni. Dacă nu te simți, încă, prea relaxată să vorbești cu jumătatea ta, încearcă să ai alături cea mai bună prietenă. Ea poate fi nu doar un partener agreabil și obiectiv de discuție, ci chiar persoana care poate sa te ajute sa te destresezi printr-o simplă conversație.

Lăsând invidia la o parte

Poate că eşti în concediu de maternitate şi simţi că soţul tău este cel norocos, fiindcă are parte de spaţiu în afara casei (iar el poate să creadă că tu eşti adevărata norocoasă, pentru că nu eşti în mijlocul stresului de la muncă). Sau poate că invidia pe care o simţi se datorează unor alte lucruri domestice, cum ar fi că ţi se pare că n-aţi împărţit echitabil atribuţiile casei. Oricum ar fi, invidia asta îţi roade mintea într-un mod cât se poate de perfid, iar efectele ei nu sunt niciodată bune.

Scriind, ne facem ordine în minte

Scrisul e adesea terapeutic, iar să așterni cuvinte pe foaia de hârtie reală sau electronică se dovedește a fi în multe situații un foarte puternic exercițiu prin care găsești soluții la anumite probleme și mai ales la cele de cuplu. Încearcă și ai să vezi că e așa!

webinar

Psihologul Domnica Petrovai va susține pe 8 septembrie, începând cu ora 15:00, un masterclass online, intitulat PENTRU NOI DOI. Dacă faci și tu parte dintre cuplurile preocupate de construirea unor relaţii fericite, fără resentimente, fără certuri, dureri şi reproşuri, atunci te așteptăm pe 8 septembrie să afli de la Domnica de ce uneori partenerii se rănesc unul pe celălalt, de ce devin uneori indiferenţi şi reci, dar şi dacă sunt într-o „luptă pentru putere”! Înscrierile la masterclass sunt gratuite și se pot face aici.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum ne facem ordine în minte, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa