Cum este relaţia ta în prezent?

Raluca Dumitrică
relatia-ta-totul-despre-mame

Azi îţi propun un exerciţiu de imaginaţie. Închide ochii, dă timpul înapoi şi adu-ţi aminte de relaţia ta de odinioară, de cele mai frumoase momente dintre tine şi partenerul tău. Alege-le fie pe cele de la început, când inima, creierul şi stomacul îţi erau pline de furnicături moleşitoare care îţi dădeau fiori şi speranţe, fie pe cele trăite la ceva timp după, când el era al tău şi tu erai a lui, când dragostea pe care v-o purtaţi şi încrederea reciprocă erau la fel de sigure ca pământul de sub picioare. Când îţi cumpăra flori şi ciocolată crănţănitoare cu zahăr ars la fiecare întâlnire, când îţi trimitea mesaje codificate pe telefon, cu deadline de rezolvare, atunci când erai la serviciu, sau când îşi înlănţuia braţele în jurul corpului tău şi îţi şoptea la ureche nu doar ceea ce voiai să auzi, dar şi ceea ce nu sperai să auzi.

Vrei să depășești problemele care apar în cuplu sau sincopele în relație? Atunci înscrie-te  la cursul online PENTRU NOI DOI susținut de Domnica Petrovai. Te poți bucura, astfel, de sfaturile și răspunsurile unuia dintre cei mai buni specialiști în terapia de cuplu de la noi! Înscrierile se pot face aici https://goo.gl/bx7lSb

Iar acum deschide ochii şi lasă mintea să revină în prezent. Cum stau lucrurile azi? Relaţia ta este la fel de plină de fiori, încredere şi iubire ca în periplul imaginar? Simţi că ceea ce a scos mintea ta din cotloane corespunde cu realitatea sau, mai degrabă, ai senzaţia că toate cele care ţi-au trecut prin minte sunt aşa de volatile, încât par pur şi simplu o născocire şi nu crezi că ai putut trece tu prin aşa ceva?

Relaţia ta trebuie să fie fericită!

Dacă răspunsul e da, nu putem decât să fim bucuroşi pentru tine. Ai început drumul cel bun, e clar că te ţii bine de tot de el şi îţi dorim să nu te abaţi de la calea cea dreaptă din relaţie niciodată. Dar, dacă răspunsul e nu, atunci… ei bine, atunci trebuie să faci ceva. Trebuie neapărat să mişti lucrurile, să nu te resemnezi pe principiul „relațiile sunt ca florile, se ofilesc pe parcurs” şi să faci tot posibilul să nu ajungi să fii şi tu doar o cifră dintr-o statistică tristă. Tristă precum cea mai recentă analiză a fericirii conjugale din Marea Britanie, ţară unde, potrivit unui studiu publicat la finele anului trecut de Oficiul Naţional de Statistică, numărul persoanelor care sunt nefericite în relaţie s-a dublat în ultimii cinci ani, iar persoanele care sunt mâhnite şi singure, deşi au un partener de viaţă, este în creştere. E trist, nu-i aşa?

Schimbarea e în mâinile tale!

Tocmai de aceea, ca să eviţi o condamnare la nefericire, te încurajăm cu toată puterea să ceri ajutor de la specialişti în domeniu. Aceştia te pot şi vă pot scoate din impasul momentului, transportându-vă, poate că nu chiar în stadiul de beatitudine de la început, dar în punctul de stabilitate și liniște de care aveţi atâta nevoie. Până la urmă, nu e chiar imposibil să fii mereu fericit și, crede-ne, sunt șanse mari să nici nu vrei să te mai vindeci de fericire, după ce afli cum să o păstrezi pe termen lung în relația ta.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa