Copiii și căsătoria. Cinci adevăruri despre ce se întâmplă cu viața ta după apariția copiilor

Iulia Mirică
casnicia cu copii

Copiii și căsătoria nu este mixul cel mai ușor din viaţa unui cuplu. Pe lângă treburile din casă, îngrijirea copilului și serviciu, viața amoroasă a noilor părinți poate avea de suferit. Conform parents.com, acestea sunt avantaje le și dezavantajele pe care le pot avea cuplurile atunci când devin părinţi:

1. La revedere, întâlniri romantice!

Copiii și căsătoria pot avea un impact semnificativ asupra vieții tale personale. Înainte de a face un copil, probabil că ieșeați să mâncați în oraș, mergeați la film sau călătoreați în țări exotice. După ce s-a născut piticul familiei, toate acele mici plăceri au dispărut. Acum, o întâlnire romantică presupune multă pregătire în avans, găsirea unei bone potrivite. Timpul relaxant petrecut împreună poate scădea semnificativ, iar acest lucru poate pune presiune într-o relație, pentru ambii parteneri.

2. Este greu să faci concesii atunci când nevoile tale personale nu sunt satisfăcute

Căsătoria presupune să dai totul pentru partenerul tău și viceversa. Însă afecțiunea, cina în familie și timpul petrecut împreună pentru a-i face pe plac partenerului pot fi greu de oferit atunci când ești obosită.

3. Comunicarea devine mai grea

Ai încercat vreodată să ajungi la un consens cu partenerul tău, atunci când erau și copiii în aceeași cameră? Pare a nu funcționa prea bine. Gustările nenumărate, jucăriile răspândite prin casă și toate lucrurile pe care le ai de făcut îți ocupă, de obicei, tot timpul. Iar până când se culcă cei mici, ajungi să fii prea obosită pentru a-ți mai păsa de motivul pentru care vă certați inițial.

4. Reușești să îl vezi pe partenerul tău altfel decât înainte

Cum ai putea să ignori masajele primite în timpul sarcinii, momentele în care partenerul tău te-a ajutat să faci duș după naștere sau drumurile pe care le-a făcut acesta în timpul nopții, la magazin, pentru a-ți satisface poftele? Nașterea nu este sexy, dar dacă supraviețuiți acesteia, atunci iubirea voastră va fi mai puternică decât oricând.

5. Aveți cea mai puternică legătură

Oricât de tare te-ar enerva partenerul tău în unele momente, este singura persoană din lume care-i iubește pe cei mici la fel de mult precum îi iubești și tu. Știi că amândoi faceți tot ce vă stă în putință pentru ca piticilor voștri să le fie bine. Aceste lucruri vă transformă într-o echipă grozavă. Copiii și căsătoria pot duce la mai multe beneficii în relația voastră decât dezavantaje, dacă știi cum să prioritizezi lucrurile.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa